Στις 4 Δεκεμβρίου “κλείδωσε” η πληρωμή του 90% της βασικής ενίσχυσης – Κατανομή δικαιωμάτων τη Δευτέρα

Share Button

provataΕπιβεβαιώνεται πλήρως από πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το δημοσίευμα του Agro24 ότι η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, σε ποσοστό 90%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες θα πάρουν περίπου το 55% του ποσού που είχαν λάβει πέρυσι.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το υπουργείο, μετά από συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος να καταβάλλει την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης. Με δεδομένο όμως ότι φτάνουμε ήδη στο τέλος Νοεμβρίου, επιλέγεται τελικά να μετατεθεί για λίγες μέρες η πληρωμή και να γίνει «εκκαθάριση» της βασικής ενίσχυσης σε ποσοστό 90%, όπως δίνει τη δυνατότητα ο κοινοτικός κανονισμός εφόσον μπούμε στο Δεκέμβριο.

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων και στη συνέχεια, μέχρι την Παρασκευή 4/12, θα πιστωθούν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος των παλαιών οφειλών (κάποιες από το 2008!) από εξισωτική, αγροπεριβαλλοντικά κ.λπ.

Το σύνολο των ποσών που θα πληρωθούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *