Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές του Δήμου Σουλίου ο Μάριος Κάτσης

Share Button
Επίσκεψη στα χωριά Σκάνδαλο και Αγορά του Δήμου Σουλίου, προκειμένου να διαπιστώσω δια ζώσης τις ζημιές στις περιουσίες των συμπολιτών, που προκάλεσε χθες βράδυ ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή.
70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και 5 σταυλικές εγκαταστάσεις ο απολογισμός από την καταγραφή των υπηρεσιών του Δήμου στα χωριά Αγορά, Σκάνδαλο, Γλυκή, Ποταμιά, Σαμονίβα κ.α
Για αρκετές ώρες οι κάτοικοι ήταν χωρίς ρεύμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημίες στις περιουσίες εκτιμώνται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα, εξαιτίας της μικρής χρονικής διάρκειας του φυσικού φαινομένου αλλά και της ώρας που εκδηλώθηκε, αν και ήταν πρωτοφανές σε ένταση και ισχύ.
Απαιτείται λοιπόν η άμεση κήρυξη των πληγεισών περιοχών, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πλήρης αποζημίωση, άμεσα, από την Κυβέρνηση, των κατοίκων για τις ζημιές που υπέστησαν στο σύνολό τους.
Για το λόγο αυτό ετοιμάζω ερώτηση στη Βουλή για να ζητήσω τα παραπάνω, θίγοντας το ζήτημα και την ένταση και την έκταση των καταστροφών. Μη ζήσουμε τα ίδια όπως με το σεισμό πριν 2 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.