Τα μέτρα ανακούφισης των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας στην συνεδρίαση του Π.Σ. Ηπείρου

Share Button

probataΤα μέτρα ανακούφισης της κτηνοτροφίας που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα χτυπήματα και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα συζητήθηκαν επισταμένως στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη στην τοποθέτησή της ανέφερε πως το θέμα είναι μείζον για όλη τη Θεσπρωτία, στην οποία καταγράφονται 1.700 μονάδες εκτροφής με 200.000 αιγοπρόβατα και 600 μονάδες με 20.000 βοοειδή.

Επιγραμματικά, τόνισε την αναγκαιότητα επίλυσης των επιλέξιμων βοσκοτόπων, την πρόληψη μέσω εμβολιασμών και έγκαιρη αντιμετώπιση του καταρροϊκού και μελιταίου πυρετού, το υψηλό κόστος των ζωοτροφών και της παραγωγής, τα προβλήματα που ανέκυψαν με την πώληση της ΑΤΕ, το αίτημα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων για την επιχορηγούμενη εγκατάσταση μικρού φωτοβολταϊκού στα καταλύματά τους κατά τους θερινούς μήνες και τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ.

“Επειδή το θέμα δεν ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση, αποφασίστηκε οι προτάσεις όλων των παρατάξεων του ΠΣ να σταλούν άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης¨, υπογράμμισε η ίδια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *