Το μήνυμα του Δήμαρχου Γ.Καραγιάννη για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Σουλίου

Share Button
Έστω και με τις ειδικές συνθήκες κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τιμήσαμε σήμερα τους Ήρωες Προγόνους μας, που με την αυτοθυσία τους, μπήκαν στο Πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας, υπερασπιζόμενοι το απόλυτο αγαθό της Ελευθερίας.
Εκδηλώσεις σαν και αυτές, προσφέρουν στην διατήρηση της διδακτικής ιστορικής μνήμης και ταυτόχρονα, αποδομούν όλους τους αναθεωρητές της ιστορίας μας, που προσπαθούν με μυθεύματα να ξαναγράψουν, τόσο την τοπική όσο και την εθνική μας ιστορία.
Οι Σουλιώτες με το σθένος τους και την αποφασιστικότητα που υπέδειξαν, υπεράσπισαν τα πάτρια εδάφη και ταυτόχρονα, έδωσαν το μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία μπορεί να υποταχθεί. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην εδραίωση της ανάγκης για την Ελληνική Επανάσταση και έγιναν σύμβολο αρετής, γενναιότητας και φιλοπατρίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αγώνες των Σουλιωτών αποτέλεσαν το προοίμιο του αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Με τη λαχτάρα τους για την ελευθερία κατέδειξαν την αξία που είχε για τη ζωή τους το ύψιστο αυτό αγαθό.
Ακόμα και όταν ελευθερώθηκε η Ελλάδα, οι Σουλιώτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο συμβάλλοντας στην οργάνωση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Αρχηγοί επώνυμων Σουλιώτικων φαρών, ανήλθαν σε υψηλόβαθμες θέσεις στη στρατιωτική ιεραρχία και κατέλαβαν αξιώματα σε διάφορες κυβερνήσεις, αποδεικνύοντας έτσι, τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξαν στην δημιουργία της Εθνικής Συνείδησης.
Αθάνατοι !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *