ΥΠΕΣ: 400 εκατ. ευρώ στους Δήμους για επιδόματα και έργα – Τι υποσχέθηκε ο Κουρουμπλής στους εκπροσώπους της ΠΕΔΑ

Share Button

proypologismoi ota aftodioikisi-360x200Συνάντηση με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά την συζήτηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία των Δήμων σε όλα τα επίπεδα. Οι Δήμαρχοι ζήτησαν από τον Υπουργό να συμβάλλει στην επίλυση των θεμάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Κουρουμπλής από πλευράς του ζήτησε να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης του Υπουργείου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πράξη κι όχι στα λόγια, ενώ στάθηκε στις θεσμικές αλλαγές που θα γίνουν στον «Καλλικράτη» ζητώντας τις προτάσεις όλων για βελτιώσεις.

Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσώπων της Π.Ε.Δ.Α. και της Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκης Θεοτοκάτου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν εκταμιευτεί περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για:

– τακτική επιχορήγηση Δήμων και Περιφερειών
– προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας, αναπηρίας, κτλ)
– το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
– διατροφικό επίδομα
– κάλυψη μεγάλου μέρους εκκρεμοτήτων του Υπουργείου προς την Αυτοδιοίκηση όπως παρακρατηθέντες πόροι καθώς και για έργα κι επενδυτικές δραστηριότητες Δήμων.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *