Ηγουμενίτσα: Οι αλλαγές στους αντιδημάρχους-Οι εκτιμήσεις για το ποιοί φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι παραμένουν

Share Button

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στις θέσεις αλλά και στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θεσπρωτικού Παλμού, ο Δημήτρης Πάκος και ο Κώστας Τσουμάνης θα αξιοποιηθούν στο καινούριο σχήμα που θα προκύψει. O κ.Πάκος προορίζεται για την θέση του Μιχάλη Γκίκα (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Διεύθυνσης Πολεοδομίας), ενώ ο κ. Τσουμάνης θα αντικαταστήσει την Ρεγγίνα Δεληβάρη (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού).

Από εκεί και πέρα, δεδομένη θεωρείται η αντικατάσταση του Ηλία Λώλη που είχε μέχρι σήμερα το νευραλγικό πόστο του τομέα της καθαριότητας (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής), ενώ αμετακίνητος δείχνει ο Σωτήρης Μήτσης (Αντιδήμαρχος Ανθρωπίνου Δυναμικού, Τουρισμού και Εμπορικών Δραστηριοτήτων).

Επίσης, τη θέση του Λευτέρη Κώστα (Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης) θα αναλάβει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Παναγιώτα Σούρλα.

Αναφορικά με τη θέση του προέδρου του Δ.Σ., παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό και ο άγνωστος Χ.

Η εκτίμηση του κ. Λώλου είναι πως ο Δονάτος Μαρτίνης τα έχει πάει πολύ καλά στο έργο του και χαίρει της εκτίμησης των συμβούλων τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης. Μένει να δούμε, αν θα παραμείνει στη θέση του ή όχι, με τον Δήμαρχο να αμφιταλαντεύεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο ενδεχόμενο αντικατάστασης, αρκετές πιθανότητες να αναλάβει την προεδρία συγκεντρώνει η Παναγιώτα Σούρλα κάτι που αυτόματα συνεπάγεται την επιλογή άλλου προσώπου στη θέση του κ.Κώστα.

Οι αλλαγές στους περισσότερος αντιδημάρχους, αποβλέπουν και αποσκοπούν– κυρίως επικοινωνιακά – να προσδώσουν χαρακτήρα αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης των δυνάμεων της Συμπολίτευσης, ωστόσο σημασία έχει η ουσία.

Και η ουσία είναι που θα κρίνει, στο τέλος, την κάθε επιλογή του δημάρχου συγκριτικά με την ικανότητα και την αποδοτικότητα του κάθε συνεργάτη του που θα ορίσει σε θέση ευθύνης αντιδημάρχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *