Ξαναζωντάνεψε το ιστορικό Πόποβο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Με το μεγάλο καθιερωμένο πανηγύρι που αναβίωσε μετά από αρκετά χρόνια στην ανακαινισμένη πλατεία του χωριού εορτάστηκε στο Πόποβο (Αγία Κυριακή) την Τρίτη το βράδυ η ημέρα της Αγίας Παρασκευής.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλκης Λάμπρου φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά των Ποποβιτών, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ντάνης (και αυτός με την ποποβίτικη φορεσιά) και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας Βασίλης Ντάνης που κατάγεται από το χωριό.

Στην κεντρική φώτο διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Αλκης Λάμπρου, Γιώργος Ντάνης, Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση και ο διακεκριμένος δικηγόρος της Ηγουμενίτσας και… φανατικός Ποποβίτης Σπύρος Αθανασίου.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η βράβευση του Ποποβίτη Παναγιώτη Τούλα, διακεκριμένου επιστήμονα.

“Μετά από αυτό που έγινε χθες (25/7) το βράδυ στο Πανηγύρι στο Πόποβο είναι λογικό και αναμενόμενο τα μέλη του ΔΣ (διοργανωτές) να εισπράττουν μόνο θετικά σχόλια. Οι άνθρωποι έχουν διάθεση για προσφορά και πράγματι το αξίζουν.
Για μένα η επιτυχία τους έγκειται σε ένα μόνο σημαντικό γεγονός”, επισήμανε ο κ.Τούλας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συμπλήρωσε: “Κατάφεραν, με το κλίμα που δημιούργησαν, με την ευφορία που μας μετέδωσαν, κάτι σπάνιο και ίσως μοναδικό για πανηγύρι.
Να χορεύουν με ανεξάντλητο κέφι τόσοι πολλοί!!!!! για τόσες πολλές ώρες!!!.
Αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός ενός πανηγυριού και τον πέτυχαν απόλυτα σε υπερθετικό βαθμό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Να προβλέψουν για του χρόνου πιο μεγάλη πίστα ή σε κάποιο άλλο σημείο του χώρου μια δεύτερη πίστα.
Συγχαρητήρια Πρόεδρε σε σένα και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ”.

Η επιτυχία του πανηγυριού και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, άνοιξε την όρεξη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των απανταχού Ποποβοτών που θέλουν πλέον το πανηγύρι να διεξάγεται κάθε χρόνο.

 

 

 

2 responses on Ξαναζωντάνεψε το ιστορικό Πόποβο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής (+ΦΩΤΟ)

  1. Συγχαρητήρια σε όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικου Συλλόγου Απανταχού Ποποβιτων για την άριστη και πρωτοφανή διοργανωση του ετήσιου Πανηγυριου του Ποποβου και θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους Ποποβιτες για την αθροα προσέλευση και συμμετοχή του σε αυτήν την ωραία εκδήλωση – μαζωξη των Ποποβιτων.Ευχομαι από καρδιάς σε όλες κι όλους τους Απανταχού Ποποβιτες ” Χρόνια Πολλά και Καλά και η Αγία Παρασκευή να τους Προστατεύει”

  2. Μπράβο στον Πολιτιστικό σύλλογο του Ποπόβου για την βράβευση του ξεχωριστού ανθρώπου και επιστήμονα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΥΛΑ . Του αξίζουν και άλλες βραβεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *