Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Αγρ.Ανάπτυξης Γ.Τσιρώνη στην Π.Ε.Θεσπρωτίας

Share Button

Στις 4-12-2017 ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπυρίδωνα Παππά.

Του ετέθηκαν προβλήματα που χρίζουν αντιμετώπισης εκ μέρους του Υπουργείου, και ζητήθηκε η συνδρομή του έτσι ώστε :

-Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης Προεδρικού διατάγματος για την Π.Ο.Α.Υ Θεσπρωτίας (αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες).

-Να αντιμετωπισθεί άμεσα η γονιδιακή ταυτοποίηση εκτρεφόμενου φαγκριού στους ιχθυογεννητικούς σταθμούς, σε εναρμόνιση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Να εξετασθεί η δυνατότητα άρσης απαγόρευσης εξαγωγών εσπεριδοειδών (μανταρίνια) με φύλλο προς κράτη των Βαλκανίων.

– Να επιληφθεί της αντιμετώπισης και άρσης της αναδάσωσης για περιοχές που είχαν κηρυχθεί αναδασωτέες εδώ και δεκαετίες και παραμένουν χαρακτηρισμένες έως και σήμερα.

-Να γίνει επανεξέταση της νομοθεσίας για τις μισθώσεις βοσκήσιμων εκτάσεων προς όφελος των δυνητικών δικαιούχων κτηνοτρόφων.

– Να συνδράμει ώστε να γίνουν άμεσα αναπληρώσεις (νέες δενδροφυτεύσεις) των νεκρών πλατάνων στην περιοχή Καλαμά και Αχέροντα, μαζί με τις Δασικές υπηρεσίες και όποιον άλλον φορέα επιλέξει το Υπουργείο.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης για την απόφασή της να απαλλάξει τους Θεσπρωτούς που κινούνται στην Εγνατία προς Ιωάννινα, από την καταβολή διοδίων στον σταθμό της Τύριας.

Απαντώντας ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Φιλιατών για τον εποικοδομητικό διάλογο που ανέπτυξαν και τους προβληματισμούς που έθεσαν, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα δώσει απαντήσεις -λύσεις για τα τεθέντα ανωτέρω ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *