Τα ρεκόρ κίνησης οχημάτων στην Ιόνια Οδό κάνουν το Υποδομών να χαμογελά

Share Button

H μεγάλη δυναμική των αυτοκινητόδρομων από αυτή την ιστοσελίδα έχει πολλές φορές αναδειχθεί αλλά όταν έρχονται οι αριθμοί για να το επιβεβαιώσουν τότε αυτό έχει και ουσιαστιακή σημασία.

Η Ιόνια Οδός, ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα και που ξεκίνησε πλήρης από τον περασμένο Αύγουστο, έχει δώσει το στίγμα της επιρροής του στην αναπτυξιακή προσπάθεια σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Νέας Οδού το τριήμερο του Πάσχα πέρασαν συνολικά από τα διόδια Κλόκοβας, προς τα Ιωάννινα και προς το Αντίρριο 42.800 αυτοκίνητα, αριθμός που δημιουργεί ένα πρώτο μεγάλο ρεκόρ.

Ο αριθμός αυτός, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ είναι από τα πλέον αισιόδοξα μηνύματα για την κίνηση των αυτοκινητόδρομων τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι προβλέψεις της κίνησης σε αυτούς λόγω της κρίσης ήταν ιδιαίτερα αποθαρρυντικά.

Το σημαντικότερο στοιχείο στην κίνηση της Ιόνιας Οδού, όπως και των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων είναι η διασυνδεσιμότητα μεταξύ τους, που τους δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερες ροές, αλλά και δυνατότητα για μεγαλύτερη κίνηση.

Το πρώτο μεγάλο τεστ της Ιόνιας Οδού θα είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν θα κλείσει ένα έτος από την έναρξη λειτουγίας των διοδίων, οπότε θα υπάρχει ένα πρώτο στοιχείο για το πως τα πήγε ο δρόμος σε σχέση με την προβλεπόμενη κίνηση.

Μπορεί να κρατείται χαμηλό προφίλ όμως είναι ευρέως γνωστό ότι τα χαμόγελα περισσεύουν στο Υπουργείο Υποδομών αλλά και στον παραχωρησιούχο μιας και η κίνηση είναι μεγαλύτερη από το προσδωκόμενο.

Φυσικά τα χαμόγελα είναι για διαφορετικούς λόγους καθώς το Υπουργείο Υποδομών (αλλά και το Υπ.Ανάπτυξης και Οικονομίας) μπορεί, με τα σημαντικά αυξημένα στατιστικά να διαπραγματευτεί πολύ πιο αποτελεσματικά στην διεκδίκηση πόρων για την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων (βλέπε Ιωάννινα-Κακαβιά και βόρειο τμήμα Ε65) που έχουν σχέση με την περιοχή και τα οποία μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από τους χρηματοδότες.

Μαζί με την Ιόνια Οδό τα χαμόγελα υπάρχουν και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου που μετά από πολλά πέτρινα χρόνια, η κομβική θέση που έχει ανάμεσα σε δύο αυτοκινητόδρομους, αρχίζει και ανεβάζει σημαντικά την ημερήσια κίνηση της.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *