Συνάντηση νέων αγροτών Θεσπρωτίας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη

Share Button

Συνάντηση είχαν το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου στο γραφείο του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη αντιπροσωπεία νέων αγροτών από την Θεσπρωτία μαζί με την πρόεδρο των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Λύκα Μυρτώ.

Οι αγρότες ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη ότι κατέθεσαν αγωγή για τα δικαιώματα των νέων αγροτών του 2009 οι οποίοι αδικήθηκαν πρώτον ως το ποσό της πρώτης εγκατάστασης που μειώθηκε από τις 40.000 ευρώ στις 20.000 και δεύτερον ως προς την κατανομή εθνικού αποθέματος καθώς η προηγούμενη ΚΑΠ τους έδωσε ψίχουλα ενώ οι  υποσχέσεις ότι η νέα ΚΑΠ θα τους αποκαθιστούσε οικονομικά τελικά δε τηρήθηκαν ποτέ.

Διαμαρτυρόμενοι για την αδικία εις βάρος τους οι νέοι αγρότες ενημέρωσαν τον κ.Καχριμάνη για τις κινήσεις τους και ζήτησαν την στήριξη και αρωγή της Περιφέρειας. Αιτήματα των νέων αγροτών είναι να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό της πριμοδότησης της πρώτης εγκατάστασης της κοινοτικής ενίσχυσης του μέτρου 1.12 εγκατάσταση νέων αγροτών Π.Α.Α 2007-2013 και να τους κατανεμηθούν σωστά,δίκαια και ισάξια ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων και των ζώων που κατέχει ο καθένας και δηλώνει κάθε χρόνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα.

«Οι αδικίες εις βαρών των νέων αγροτών του προγράμματος 2009 σφαγιάζουν τους νέους αγρότες σε όλη τη χώρα», τόνισαν με δήλωση τους στο agrotes.eu αντιπροσωπεία των αγροτών και συμπλήρωσαν: «Βρισκόμαστε στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής μας, επιθυμούμε να εργαστούμε, να παράξουμε και να δημιουργήσουμε, να βοηθήσουμε την παραγωγή και την οικονομία της χώρας μας. Είναι αδικία εις βάρος μας και πρέπει να δικαιωθούμε».

Η πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας έκανε λόγο για την τεράστια αδικία και είπε ότι θα φτάσουν την προσφυγή ως το τέλος .

Εν συνεχεία πραγματοποίησαν συνάντηση με την ένωση νέων αγροτών Ιωαννίνων και ενημέρωσαν για τις κινήσεις τους τον πρόεδρο της Ένωσης Λιούρη Θεοχάρη καθώς η ένωση με νέων αγροτών Ιωαννίνων είναι η μόνη στην περιφέρεια Ηπείρου .

Επόμενες κινήσεις των νέων αγροτών από την Θεσπρωτία είναι να ενημερωθούν οι βουλευτές της περιφέρειας Ηπείρου και αν δεν βρεθεί σύντομα λύση θα φτάσουν το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: www.agrotes.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *