Δήμος Σουλίου: Διευρυμένη σύσκεψη για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την ωρίμανση προγραμμάτων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα.

Share Button

axeron2Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Νοεμβρίου 2016 σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την ωρίμανση προγραμμάτων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου Στράτος, ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. Σίσκας Ιωσήφ, η Αντιδήμαρχος Σουλίου κα. Ντούκα Βασιλική, ο πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά ποταμών Αχέροντα – Καλαμά, ο Δ/ντης της Αναπτυξιακής Ηπείρου κ. Παπαηλίας Γεράσιμος, ο Δ/ντης της ΕΤΑΝΑΜ κ. Αρμπύρος Γεώργιος καθώς επίσης και εκπρόσωποι των φορέων ΕΣΑμεα, Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας, Δ/νσης Δασών Πρεβέζης, Υπ. Ανάπτυξης, Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, στελέχη της ΜΟΔ καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες των φορέων.

axeron1axeron

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Σουλίου καλωσόρισε τους εκπροσώπους της κοινής επιτροπής παρακολούθησης και της ομάδας σχεδιασμού στο Δήμο της παράδοσης, της ιστορίας, του μύθου και του πολιτισμού και τόνισε ότι για το Δήμο Σουλίου αποτελεί στρατηγικό στόχο που αποτυπώνετε και στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα, η βιώσιμη ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής οικονομίας με στοχευμένες δράσεις που βασίζονται στον πολιτισμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον. Η σημερινή συνάντηση είχε δύο κύριες επιδιώξεις:
• Με βάση μια αρχική επεξεργασία από τη ΜΟΔ και με τις τοποθετήσεις όλων των συμβαλλόμενων μερών να βγάλουμε τη «συνισταμένη» ως μια ομόφωνη απόφαση της Κοινής Επιτροπής για τις κατευθύνσεις του σχεδιασμού του προγράμματος
• Να αρχίσει να εργάζεται η Ομάδα Εργασίας που θα κάνει την απόλυτα αναγκαία επιστημονική επεξεργασία του προγράμματος ξεκινώντας από τη στρατηγική του και τους στόχους και στη συνέχεια αναλύοντας επί μέρους στόχους και δράσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων για να πετύχουμε το βασικό μας στόχο.

Πρόεδρος της κοινής επιτροπής παρακολούθησης εκλέχθηκε η Δήμαρχος Σουλίου μετά από ψηφοφορία μεταξύ των συμβαλλόμενων μελών.

Κλείνοντας η Δήμαρχος Σουλίου ανέφερε τα εξής:
Η προσπάθεια μας δεν θα είναι εύκολη, όμως πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμη για τον τόπο μας. Κοινό αίτημα όλων είναι να βρεθεί το αναγκαίο επίπεδο συναίνεσης και να ξεκαθαριστεί το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων ότι δηλαδή μας ενδιαφέρει ο στόχος που θέτουμε και όχι να θέσουμε εμπόδια σε αυτό το στόχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *