Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του πίτα την Κυριακή το μεσημέρι στην ψησταριά “Ο ΣΕΑΣ” στη Νέα Σελεύκεια.

Το παρών έδωσαν οι δύο βουλευτές του Ν.Θεσπρωτίας κ.κ.Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δημήτρης Πάκος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Παύλος Παπαρούνας,η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης “Αριάδνη” Αλέκα Κοτσώνη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Γιάννης Κοντός.

Η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Βασίλη Γεώργου

 

 

 

Τι είπε ο Μάριος Κάτσης

Είμαι περήφανος που η Υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου αποφάσισε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (Π.Ο.Α.μ.Σ.Κ.Π.).

Σημειώνουμε παράλληλα ότι:

-Ο προϊσχύων κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, που καταρτίστηκε το Νοέμβριο του 2013, δεν περιελάμβανε την ασθένεια της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

-Η απόδοση των ποσοστών αναπηρίας ανά πάθηση και ο χαρακτηρισμός μίας πάθησης ως μη αναστρέψιμης πραγματοποιείται μετά από γνώμη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής (αποτελούμενης από γιατρούς διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, καθηγητών πανεπιστημίων κλπ.), η οποία λαμβάνει υπόψη τα πορίσματα και τις γνώμες των αρμόδιων επιστημονικών συλλόγων και φορέων.

-Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας αναθεωρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

-Με την Υπουργική Απόφαση της 8ης Ιανουαρίου 2018, οι μη αναστρέψιμες παθήσεις διευρύνθηκαν από 43 σε 143.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΘΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *