Ημερίδα για την Εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας (ομάδες παραγωγών) στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

P1013664Ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

*Εφαρμογή και Πιστοποίηση Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας και

*Απολογισμό 1ου έτους του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας-Πρέβεζας-Ένωση Αγροτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα.

P1013661

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως μας εξήγησε η γεωπόνος Μαρία Πατσιούρα έχει δημιουργηθεί μια ομάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης με ελαιοπαραγωγούς από όλο τον Νομό (60 παραγωγοί με περίπου 1900 στρέμματα). Φέτος θα βγει στην αγορά η πρώτη παρτίδα ελαιολάδου με ετικέτα της ομάδας.

Στις δράσεις της ομάδας περιλαμβάνονται αναλύσεις εδάφους και φύλλων και στη συνέχεια συμβουλές λίπανσης, συμβουλές φυτοπροστασίας, παρακολούθηση του δάκου με μαζική παγίδευση με παγίδες τύπου mc phail και καταγραφή όλων των επεμβάσεων στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Επιβλέποντες γεωπόνοι είναι η Μαρία Πατσιούρα και ο Πέτρος Παναγιώτου.

P1013653P1013648

 

 

 

 

 

 

 

Η φετινή ελαιοκομική περίοδος έκλεισε με την επιτυχή πιστοποίηση 60 παραγωγών-μέλη της ΟΕΦ Θεσπρωτίας-Πρεβεζας
σύμφωνα με το πρότυπο ολοκληρωμένης διαχείρησης AGRO 2.1 & 2.2/3 από ανεξάρτητο πιστοποιητικό φορέα.

Αυτή την περίοδο, γίνονται σημαντικά βήματα από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας-Πρέβεζας, με τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών στην ελιά προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν. Έχει γίνει πλέον κατανοητό και αναγκαίο ότι κανείς δεν μπορεί να καταφέρει μόνος του το καλύτερο αποτέλεσμα στη διάθεση των προϊόντων του. Οι Ομάδες Παραγωγών μπορεί να βρίσκονται στην αρχή τους, αλλά ξεδιπλώνουν μια δυναμική, ώστε να επιτευχθεί η διάθεση επώνυμων πλέον προϊόντων, αποκτώντας προστιθέμενη αξία, αλλά και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Η ημερίδα έγινε από την εταιρεία AGRON ΑΕ-Γεωπονικές Υπηρεσίες.

P1013649

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *