Μάριος Κάτσης: “Ιστορική μέρα για την Θεσπρωτία – Άνοιξε το ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα”

Share Button

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό και τέθηκε σε λειτουργία. Ένα έργο πνοής για την Θεσπρωτία που αποτέλεσε όνειρο για δεκαετίες, πήρε σάρκα και  οστά αναβαθμίζοντας τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, όσο και  τις προοπτικές του τομέα υγείας για την επόμενη μέρα. Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας,  δεν θα ρημάζει πλέον ούτε θα απενταχθεί σαν έργο, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά αξιοποιείται  προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ  Μάριος Κάτσης για την εξέλιξη  αυτή δήλωσε :  «Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τις δομές Υγείας, αλλά και για την Θεσπρωτία γενικότερα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που το στοίχημα του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας κερδήθηκε. Εδώ και 2.5 χρόνια απαιτήθηκε πολλή δουλειά, μα πάνω απ’ όλα  πολιτική βούληση, ώστε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα και να μην πηγαίνουν σε μαύρες τρύπες. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πως το ΤΕΠ είχε αφεθεί στην τύχη του χωρίς κανένα σχέδιο λειτουργίας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι η δυσκίνητη γραφειοκρατία, η έλλειψη θεσμικού πλαισίου και ο χρόνος που απαιτούνταν ώστε να γίνουν τα βήματα προσεκτικά. Με την έμπρακτη στήριξή μας, με προσλήψεις αλλά και με επιπλέον εξοπλισμό, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, το ΤΕΠ έχει όλα τα εχέγγυα ώστε την επόμενη μέρα να γίνει σημείο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής».

Στην συνέχεια ο Μάριος Κάτσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους πολίτες και τους εργαζομένους στον τομέα υγείας της Θεσπρωτίας λέγοντας: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους εργαζομένους  παραϊατρικό, ιατρικό αλλά και διοικητικό προσωπικό, που χωρίς την στήριξή τους δεν θα γινόταν πράξη ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα. Οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν το εγχείρημα μόλις το γνωρίσουν και είμαστε βέβαιοι ότι  οι όποιες αρρυθμίες που είναι λογικό να υπάρξουν κατά την προσαρμογή, θα γίνουν κατανοητές. Θα είμαστε δίπλα για ό,τι χρειαστεί».

Με σκοπό την προσφορά πληρέστερων και αποδοτικότερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, αλλά και την βέλτιστη αξιοποίηση και ορθολογική κατανομή των πόρων  του τομέα υγείας, καθορίστηκε το αρχικό πλάνο λειτουργίας, με τη διάθεση του προσωπικού των δομών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας και του πρώην ΠΕΔΥ (Μ.Υ.) στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του ΤΕΠ όπου θα ενισχύσουν τη λειτουργία του. Σε επόμενη φάση το ΤΕΠ θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη με την παραλαβή και του υπόλοιπου εξοπλισμού (θα προκηρυχτεί μέσω ΕΣΠΑ από το ΠΓΝΙ), ενώ σύντομα θα ενισχυθεί και με ιατρικό προσωπικό  ειδικοτήτων ΤΕΠ, με προσλήψεις που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας, οι οποίες προβλέπονται  και στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου Φιλιατών. Με την αμέριστη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, δημοπρατήθηκε και η κατασκευή του 2ου δρόμου πρόσβασης στο ΤΕΠ από την πλευρά της οδού Ηγ/τσας-Μαυρουδίου. Να σημειωθεί ότι στο κτήριο του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσει η νέα δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας ΤΟ.Μ.Υ. ενώ στο κτήριο της πρώην Μ.Υ. (στο Λαδοχώρι) θα μεταφερθούν άλλες ιατρικές υπηρεσίες με σκοπό τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *