Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ.Λώλου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας

Share Button

Θεσμική συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Νάκο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Ζήση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Πάκου. Ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε το Δήμαρχο για επιμέρους προβλήματα, που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί του νομού και ζήτησε τη στήριξη και τη συνέχιση της μέχρι τώρα άριστης συνεργασίαςμε τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού συνεχάρη το Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους, τους ευχαρίστησε για το ανεκτίμητο έργο τους, που έχει σαν συνέπεια την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος τόνισε: «Γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό σας το έργο γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Γνωρίζω πως πολλοί εκ των συναδέλφων σας, καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους για την πάταξη του εγκλήματος. Το έργο σας αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής.

Οι μεταναστευτικές ροές, το γεωγραφικό ανάγλυφο, η διακίνηση ναρκωτικών, οι νέες αρμοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί στην Αστυνομία, η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομήκαι πολλά άλλα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία. Η στήριξη αυτή επιβάλλεται και λόγω των διασυνοριακών ιδιαιτεροτήτων και των ευαίσθητων εθνικών θεμάτων. Θεωρώ λοιπόν αδιανόητη τη σκέψη για πιθανή κατάργηση οργανικών θέσεων και περαιτέρω αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Αντίθετα θεωρώ αυτονόητη την περαιτέρω ενίσχυση και εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής ως προϋποθέσεις για την επίτευξη της αποστολής σας.

Θέλω να θεωρείτε δεδομένη την έμπρακτη στήριξή μου. Θα είμαι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *