Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για την αναστολή λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας

Share Button

ΨΗΦΙΣΜΑ μετά από την υπ.αριθμ. 169/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 16η τακτική συνεδρίαση της 11ης του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2017, μετάαπό συζήτηση επί υπομνήματος Δημοτικών Συμβούλων Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας και εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων πρώην Δήμου Σαγιάδας αναφορικά με την επαναλειτουργία του Αστυνομικού τμήματος Σαγιάδας, όπως και του κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας, αλλά και την συστηματική – συχνή παρέμβαση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχήκαι αφού διατυπώθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους οι απόψεις  και οι προτάσεις τους ομόφωνα με την υπ.αριθμ. 169/2017 απόφαση του, αποφάσισε τα παρακάτω:

Να εκφράσει με την έκδοση Ψηφίσματος τη διαμαρτυρία του για την αναστολή λειτουργίας τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, όσο και του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας και να ζητήσει:

Α) Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας  άμεσα την συστηματικότερη και πιο συχνή παρέμβαση των Υπηρεσιών της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους τόσο με εμφανείς περιπολίες από ένστολους όσο και με πολιτική περιβολή (ασφαλείας). Για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού ζητά την διάθεση και  δραστηριοποίηση των Συνοριακών Φυλάκων – Αστυνομικών για το σκοπό που προσλήφθηκαν και στις Υπηρεσίες τους.

Β) Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  την άμεση επαναλειτουργία του κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης στην περιοχή του πρώην Δήμου Σαγιάδας.

Γ) Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την εξέταση της λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου.

Δ) Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την επανεξέταση του θέματος και την εκ νέου ίδρυση και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας σε σωστή βάση.

Πρός τούτο:

1ον . Αποφασίζει να αποσταλεί το εν λόγω  ψήφισμα σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς ήτοι: Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Γενικό γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά  και τους τοπικούς Βουλευτές.

2ον.   Συγκροτεί επιτροπή η οποία αποτελείται από: το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, τους Δημοτικούς Συμβούλους: Βασίλειο Βασιλείου, Θωμά Γκίκα, Σπυρίδωνα Κολιομίχο, Ιωάννη Κόρο, Σπυρίδωνα Φερεντίνο και τους προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων ήτοι: Διογένη Λιούτση (Δ.Ε Σαγιάδας), Θεόδωρο Κούρτη (Τ.Κ Ασπροκκλησίου), Ναπολέων Κούφαλη (Τ.Κ Σμέρτου), Χρήστο Κίτσιο (Τ.Κ Κεστρίνης),  Χρήστο Νικολάου (Τ.Κ Ραγίου), η οποία θα αναλάβει να αναδείξει το θέμα και να παραστεί εφόσον απαιτηθεί σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς όπως αναφέρονται παραπάνω.-

Φιλιάτες 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΓΚΙΖΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *