Από 3 Ιανουαρίου σε ισχύ τα νέα μέτρα – Τι εισηγούνται οι ειδικοί για διασκέδαση, μάσκες, τηλεργασία

Share Button

Περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στις 11 ή τις 12 το βράδυ, διακοπή της μουσικής στις 11 και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας από τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι μερικά από τα μέτρα που εισηγείται, σύμφωνα, με πληροφορίες, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Στο ίδιο πλαίσιο η πρόταση των ειδικών για τα μέτρα – ανάχωμα περιλαμβάνει και τα γήπεδα, για τα οποία προτείνεται η πληρότητα θεατών έως το 10% της χωρητικότητας τους.

Ακόμη, οι ειδικοί συζήτησαν και το θέμα των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία, για το οποίο ζήτησαν να εφαρμοστούν οι μέγιστοι έλεγχοι και η ελάχιστη δυνατή διάρκεια παραμονής των επισκεπτών μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα για να αποτραπεί η δημιουργία αλυσίδας μετάδοσης.

Επίσης, προτείνεται έλεγχος επισκεπτηρίου και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας μέσα στις δομές υγείας, κάτι που πρότεινε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Αν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, καθώς ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει ανακοινώσεις το απόγευμα, καθίσταται σαφές ότι τα μέτρα θα είναι στοχευμένα, ώστε αφενός να υψηωθεί τείχος άμυνας απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, αφετέρου να μην δοθεί η εντύπωση ότι «κλείνει» η οικονομία και η κοινωνία, κάτι άλλωστε που πολλές φορές η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν βρίσκεται στις προθέσεις της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *