Με 3 στα ΑΕΙ!-Στα επίπεδα του 2012 οι βάσεις

Share Button

vaseisΣτα επίπεδα του 2012 επιστρέφουν οι Βάσεις, εξ αιτίας της μεγάλης πτώσης λόγω των κακών επιδόσεων των υποψηφίων. Χαρακτηριστικά, η υψηλόβαθμη Ιατρική Αθηνών έπεσε στα 18.924 μόρια, λίγο κάτω απο το κατώφλι των 19.000. Αντίστροφα, η πτώση φτάνει έως 1500 μόρια, κυρίως στα τμήματα Τεχνολογικών σπουδών. Ενδεικτικά, η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης έπεσε κατά 1419 μόρια, ενώ η αντίστοιχη του εμβληματικού Μετσοβίου βυθίστηκε κατά 1421 μόρια. Βέβαια, υπήρξαν και εντυπωσιακές πτώσεις, όπως στην Γερμανική Φιλολογία Αθηνών, που έπεσε κατά 6.271 μόρια. Το κατώφλι στα Πανεπιστήμια είναι 5,5 στην Ιταλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ 3,5, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας. Η πτώση, εύλογα, είναι μεγαλύτερη στα περιφερειακά τμήματα, ενώ δεν λείπουν και οι σχολές στις οποίες σημειώθηκε αύξηση, όπως οι Μηχανικοί Πληροφορικής Σπάρτης (1.008 μόρια).

Οι Βάσεις ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς – αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 70.000, καθώς στις 68.345 των πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα προστεθούν εκείνες των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα λύκεια.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ΑΕΙ που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικά εντός Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.