Από 5 Ιουλίου μόνο με αρνητικό τεστ ή εμβόλιο οι μετακινήσεις στα νησιά

Share Button

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται για τους ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapit test τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την 5η Ιουλίου οι μετακινήσεις στα νησιά για τους εμβολιασμένους παραμένουν ως έχουν, ενώ για τους ανεμβολίαστους απαιτούνται πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapit test τις τελευταίες 48 ώρες. Από τα νησιά εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα.

Για ανήλικους 12-17 ετών οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα, ενημέρωσε. Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών. Τα παιδιά κάτω των 12 μετακινούνται ελεύθερα.

Αναφορικά με τις χερσαίες μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι αξιολογούνται επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση θα εκτιμηθεί σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *