5ο il porto triathlon: Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου-Πανδαισία τριάθλου στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Πανδαισία τριάθλου στην Ηγουμενίτσα

Με έντονο συναγωνισμό και συναρπαστικές μονομαχίες ολοκληρώθηκε το μεσημέρι (04/10) το 5ο il porto triathlon, που διοργάνωσαν από κοινού η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο δήμος Ηγουμενίτσας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. Εκατόν εβδομήντα δύο αθλητές και αθλήτριες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες , υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Βέβαια, φέτος, μπορεί να μην πήραν το χειροκρότημα του κόσμου, καθώς λόγω του COVID 19 δεν υπήρχαν θεατές στο Δρέπανο, ωστόσο έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και το στίβο των αγώνων.

Στο Ολυμπιακό (1500 μ. κολύμπι, 40 χλμ ποδήλατο, 10 χλμ τρέξιμο) νικητές στους άνδρες αναδείχτηκαν οι: Παναγιώτης Πολύζος, Χρήστος Γείτονας και Αλέξανδρος Αργύρης. Στις γυναίκες πρώτευσε η Στεφανία Πολυχρονιάδη και ακολούθησαν οι Αναστασία Τσουρουκτζήκαι Ευστρατία Παπαδοπούλου.

Στο σπριντ (750 μ. κολύμπι 20 χλμ ποδήλατο, 5 χλμ τρέξιμο) νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Γαρέφης με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Τουσέ και τρίτο τον Γιάννη Καμαρινό. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Ελισάβετ Παντζαρτζίδου πήρε την πρώτη θέση, η Βίκυ Δεληγιώργη τη δεύτερη και η Κατερίνα Πολίτη την τρίτη.

Στο σούπερ σπριντ πρώτευσε ο Σπύρος Καρβούνης και ακολούθησαν οι Θάνος Κασάπης και Δημήτρης Πάνου. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Κορίνα Ζαρίνα, τη δεύτερη η Βιβή Θωμάκου και την τρίτη η Αθηνά Κουρκουτίδου.

Ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση εμφανίστηκαν μετά το τέλος του αγώνα οι αθλητές και οι αθλήτριες. «Φέτος ήταν πιο ωραία η διαδρομή, μακριά από τον κόσμο. Ηταν πολύ ωραίαδιοργάνωση. Κάθε χρόνο και καλύτερη. Ελπίζω να γίνει ένας θεσμός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια», δήλωσε Παναγιώτης Πολύζος. «Ηταν ένας αγώνας που ήθελε στρατηγική και διαχείριση. Είμαι ευτυχισμένος που τα κατάφερα στον τόπο μου, όντας Αρτινός και Ηπειρώτης. Η διοργάνωση ήταν άψογη», τόνισε ο Χρήστος Γείτονας. «Ηταν πρώτη μου φορά στην Ηγουμενίτσα , και στο ολυμπιακό. Ηταν πάρα πολύ ωραία διαδρομή, δεν το περίμενα τόσο όμορφο. Ολα ήταν άψογα, η σηματοδότηση, οι γραμμές, οι εθελοντές τα πάντα», είπε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αργύρης. «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πιο πολύ χρόνο να προπονηθούμε στην καραντίνα. Το ότι κατάφεραν οι διοργανωτές να κάνουν αυτόν τον τέλειο αγώνα ήταν ότι καλύτερο για μας. Φέτος ήταν ο τρίτος αγώνας που πήρα μέρος και ήταν ο καλύτερος», ανέφερε η Στεφανία Πολυχρονιάδη.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του ανέβασε ψηλά τον πήχη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά τους τελευταίους μήνες για να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη διοργάνωση, με δεδομένο ότι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο λόγω του COVID-19. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Από αύριο το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στον επόμενο αγώνα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *