800 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τρέχον ΕΣΠΑ στις 22 Οκτωβρίου στην Ελλάδα

Share Button

lefta-ESPAΤις θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας σε ότι αφορά το τρέχον ΕΣΠΑ που θα διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος και την απορρόφηση του συνόλου των κονδυλίων, συζήτησαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Κορίνα Κρέτσου.

Η κ. Κρέτσου συζήτησε με τον κ. Αγοραστό για την ψήφιση από το ευρωκοινοβούλιο της αλλαγής της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής χρηματοδότησης, η οποία ανήλθε στο 100% της ευρωπαϊκής συμμετοχής στα έργα της προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013. Η συγκεκριμένη απόφαση που υπήρξε και πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ για τη χώρα μας σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε πως πλέον είναι η σειρά της Ελλάδας να κάνει αυτά που της αναλογούν, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας να συμπληρώνει στο ίδιο μήκος κύματος πως πρέπει να υπάρξει ένωση δυνάμεων από την ελληνική πλευρά για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.