98 χιλιοστά βροχής έφεραν χάος στην Ηγουμενίτσα

Share Button

ΠλημμύρεςΠολύ σοβαρά προβλήματα σε όλη τη Θεσπρωτία προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή που έπεφτε ακατάπαυστα και με μεγάλη ένταση για δύο ώρες χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπέιου Αθηνών το ύψος βροχόπτωσης ανήλθε στα 98 χιλιοστά.

Η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από 2 μήνες παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού έγινε απροσπέλαστη για τα αυτοκίνητα. Η κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αρκετά υπόγεια και μαγαζιά πλημμύρισαν ενώ κατολισθήσεις είχαμε σε πολλά σημεία του επαρχιακού Εθνικού δίκτυου.

Από τη δυνατή βροχή υπερχείλισαν χείμαρροι με πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και πολλά υπόγεια. Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική, ενώ λόγω της έντονης νεροποντής κάποιοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους για περισσότερο από μισή ώρα.

Δύο μεγάλοι χείμαρροι ήταν η αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι στο Μαυρούδι και στα Σύβοτα, όπου επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλά υπόγεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 45 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.