Στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών η χερσαία ζώνη απευθείας και με ανταποδοτικό τέλος

Share Button

Μετά από αλλεπάλληλες υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν, ύστερα από πολυετείς καθυστερήσεις και αναβολές, ένα πα΄γιο αίτημα ετών, η απόδοση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον γεγονός όπως διεμήνυσε ο ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ηγουμενίτσα.

Η νομοθετική ρύθμιση που εκκρεμούσε και που θα απέδιδε τη χερσαία ζώνη του λιμένος που δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες, στην τοπική αυτοδιοίκηση διευθετήθηκε και πλέον η παραχώρηση της διαχείρισης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, περνάει απ’ ευθείας, χωρίς τη μεσολάβηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, στους Δήμους.

Ο κ. Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη, παρουσίασε τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στην Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ

 

Επίσης, οι δύο Δήμοι θα εισπράττουν ως ανταποδοτικά τέλη ίσο με το 3,5% των ετήσιων εσόδων της ΟΛΗΓ ΑΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *