Τρεις Θεσπρωτοί δρομείς στην καλύτερη 80άδα (!!!) των Ελλήνων μαραθωνοδρόμων για το 2021

Share Button

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μικρό θαύμα! Η λίστα των καλύτερων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων 2021, έχει 115 δρομείς.
Ο αριθμός αυτός δεν θα προξενούσε καμία εντύπωση ως το 2019, αλλά όσα συνέβησαν πέρυσι με την πανδημία, κρατούσαν τη λίστα με πολύ λίγες παρουσίες. Έτσι ο πίνακας του 2020 ολοκληρώθηκε με μόλις 9 δρομείς, ενώ ο φετινός ήταν στους 23 ως το Σάββατο.
Την Κυριακή έγινε επιτέλους ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, και έδωσε 91 μαραθωνοδρόμους που προστίθενται στη λίστα. Υπήρξαν και περιπτώσεις μερικών δρομέων που ήταν ήδη σε αυτή, και είτε βελτίωσαν τον χρόνο τους για το 2021, είτε όχι.
Την Κυριακή που ακολουθεί, η λίστα θα αυξηθεί και άλλο, με τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος.
Ο Κώστας Γκελαούζος με το 2.16.49 στον ΑΜΑ, καταλαμβάνει δικαιωματικά την 1η θέση στον πίνακα για το 2021.
Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ακολουθεί 2ος με το 2.17.58 στη Σιένα. Ήταν ο μεγάλος άτυχος του ΑΜΑ καθώς δεν αγωνίστηκε, μια και νόσησε από covid την τελευταία εβδομάδα.
Στην 3η θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Μπουρίκας, 2ος του ΑΜΑ, με 2.22.33.

Στην σχετική λίστα συγκαταλέγονται και τρεις Θεσπρωτοί.

Ο Παραμυθιώτης Θανάσης Ντόκος στις 24 Οκτωβρίου 2021 έσπασε τα χρονόμετρα στον μαραθώνιο της Λουμπλιάνα στη Σλοβενία τερματίζοντας στον εντυπωσιακό χρόνο 02:47:41, μία επίδοση που τον φέρνει στην πολύ τιμητική 41η (!!!) θέση.

Την αρχή ημερολογιακά και χρονικά είχε κάνει ο Αντώνης Νικολάου ο οποίος στις 9 Μαϊου 2021 στην Βάρνα της Βουλγαρίας είχε σημειώσει επίδοση 02:51:53 η οποία τον έφερε στην 57η θέση.

Την λίστα συμπληρώνει ο φτερωτός Δημήτρης Πάνου ο οποίος έγραψε ιστορία στον πρόσφατο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σπάζοντας το φράγμα των 3 ωρών τερματίζοντας σε χρόνο 02:56΅:29 μία επίδοση που τον φέρνει στην 80ή θέση.

Υπολογίζονται οι επιδόσεις μέχρι 3 ώρες για τους άνδρες, και μέχρι 4 ώρες για τις γυναίκες. Παλιότερα δεν ήταν τόσο πολλοί οι αθλητές και αθλήτριες που έμπαιναν στη λίστα, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, και έπεται ακόμη καλύτερη συνέχεια, ένα ακόμη δείγμα της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος από όποια πλευρά και αν το
δει κανείς!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *