Α. Σπυρόπουλος: Δεν ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις του Νίκου Ανδρουλάκη

Share Button

Στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», με τους δημοσιογράφους Μαρία Βούσουλα και Νίκο Υποφάντη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιος έκανε την απόπειρα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε: «Αυτό δεν θα το πούμε εμείς. Θα το πει η ελληνική Δικαιοσύνη. Και η κυβέρνηση έχει εδώ ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στη δημοκρατία και στην ελευθερία των τηλεπικοινωνιών και της διακίνησης των ιδεών όλων των Ελλήνων πολιτών και πρέπει άμεσα να μας πει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση».

Όπως σημείωσε σε έλεγχο που έγινε στα κινητά τηλέφωνα 200 Ευρωβουλευτών, μόνο στου κ. Ανδρουλάκη βρέθηκε ότι έγινε απόπειρα παρακολούθησης με το λογισμικό predator ή με το pegasus. «Είναι πολύ σημαντικό και δεν αφορά μια γενικότερη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη ή που ορισμένοι επιδιώκουν, μεταξύ των οποίων και βουλευτές της ΝΔ, αλλά και η κυβέρνηση, να υποβαθμιστεί το γεγονός, λέγοντας ότι όλοι παρακολουθούμαστε ή ότι γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί κάτι σε όλων τα κινητά», ανέφερε, τονίζοντας ότι το εν λόγω πολύ βαρύ και ακριβό λογισμικό, όταν εγκατασταθεί στο κινητό, υπό τη μορφή ρομποτοποίησης, παρακολουθεί συζητήσεις, τραβάει βίντεο, ανοίγει φωτογραφίες, λαμβάνει δεδομένα ακόμα κι όταν η συσκευή είναι κλειστή.

Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε πως «δεν ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, όπως ακούγεται. Μετά από δύο μέρες απίστευτης αμηχανίας, εμφανίστηκε ξαφνικά ο Πρωθυπουργός κατόπιν αίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Δεν τη συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός».

Όσον αφορά δε στη διαδικασία, επισήμανε ότι «ήταν μια fast track διαδικασία, κατά την οποία για πολύ λίγες ώρες εξετάστηκαν οι επικεφαλής της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ και επί της ουσίας δεν απαντήθηκαν πολλά από τα ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα που τέθηκαν στην Επιτροπή, όπως του κ. Κουκάκη, όπου αποδείχθηκε ότι έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα». Διερωτήθηκε δε, «εάν θεωρούμε δεδομένο ότι από μια τυπική διαδικασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδείχθηκε ότι ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;».

Τέλος, ως προς τις εκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία. «Όμως αυτή είναι μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για τους πολίτες. Το κύμα ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση που επιδεινώνονται δημιουργούν μία πολύ δύσκολη συνθήκη για την καθημερινότητα των πολιτών, των οποίων τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται», ανέφερε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *