Αγνωστο το μέλλον του Ειρηνοδικείου Παραμυθιάς-Πρόταση υπέβαλε ο Δήμος

Share Button

dimos_souliouΤην συμμετοχή του στη διαγωνιστική διαδικασία (Α’ Φάση), για το κτίριο του Ειρηνοδικείου υπέβαλε ο Δήμος Σουλίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από διεξοδική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και παρατηρήθηκε σύμπλευση απόψεων από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

«Ως δημοτική αρχή θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να κατοχυρώσουμε το συγκεκριμένο ακίνητο καθώς η πώληση (στην πραγματικότητα εκποίηση) στερεί από τον Δήμο μας ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το πρώην ειρηνοδικείο της Παραμυθιάς, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, βρίσκεται σε οικόπεδο 908 τ.μ. Πρόκειται δε για ένα διώροφο κτίριο 400 τ.μ., με πρόσοψη σε περιφερειακή οδό. Το ειρηνοδικείο λειτουργούσε μέχρι το 2012, οπότε και το υπουργείο Δικαιοσύνης το έκλεισε λόγω του μικρού αριθμού των αποφάσεων που εκδίδονταν.

Στις 17 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών συμμετοχής και πρώτης προσφοράς για την αξιοποίηση επτά ακινήτων του Δημοσίου, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr., στα οποία ακίνητα συγκαταλέγεται και το πρώην Ειρηνοδικείο.

Η πρώτη απόπειρα πώλησής του από το ΤΑΙΠΕΔ είχε γίνει το 2013 αλλά τότε, δεν υπήρχε καμία πρόταση για αγορά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.