‘Αγροτες: Η εγκύκλιος μεταβίβασης δικαιωμάτων- Έως 15/6 οι αιτήσεις-Περιθώριο ως 11/7 για ανωτέρα βία

Share Button

agrotes2Εγκύκλιο σχετικά με τη διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το 2016, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Στο έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Αντώνης Μωυσίδης ως καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και υποβολής της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων για το 2016 ορίζεται η Τετάρτη 15 Ιουνίου (καταληκτική ημερομηνία για το ΟΣΔΕ).

«Αιτήσεις μεταβίβασης, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την ως άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2016», αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Και προσθέτει: «Σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή/και εξαιρετικών περιστάσεων, οι οποίοι δεν επέτρεψαν την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μεταβίβασης για το έτος 2016, είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης μεταβίβασης μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 15η Ιουνίου 2016 και εντός 25 ημερολογιακών ημερών, ήτοι ως τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016».

Επιπλέον περιγράφονται βήμα – βήμα οι όροι και οι προϋποθέσεις, το νομοθετικό πλαίσιο κ.α. ώστε κάποιος να προχωρήσει χωρίς λάθη  τη διαδικασία μεταβίβαση των δικαιωμάτων, είτε αυτά αφορούν γη, λόγω κληρονομιάς ή μίσθωσης, είτε αφορούν βοσκότοπους κ.α.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για την μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *