Αλέκος Παπαδόπουλος στο ΜΕGA: Ο πρωθυπουργός να εφαρμόσει το μνημόνιο

Share Button

megaΤην ανάγκη το νέο πρόγραμμα να εφαρμοστεί γρήγορα και αποτελεσματικά, προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί σε μερικούς μήνες στην ίδια ή ακόμη και σε χειρότερη θέση, υπογράμμισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Για να συμβεί αυτό, όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, απαιτούνται “ιδιαίτερες πολιτικές και διαχειριστικές επάρκειες”, καθώς -όπως είπε- το τρίτο μνημόνιο είναι περίπλοκο και ιδιαίτερα απαιτητικό και προϋποθέτει σωστή πολιτική καθοδήγηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι, εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί με επάρκειες διαχειριστικές και πολιτικές, το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρξουν οι πρώτες ηλιαχτίδες και η χώρα θα μπορεί να αρχίσει να συζητά για επάνοδο στις αγορές.

Εκτός από τις διαχειριστικές και πολιτικές επάρκειες, ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε ακόμη ως προϋποθέσεις για μια γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος “να υπάρχει μια κυβέρνηση σε βάθος χρόνου” για να μπορέσει -όπως είπε- να επαναφέρει τους νευρώνες λειτουργιών της χώρας που έχουν διαρραγεί, αλλά και να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα από τον λαό που -όπως σημείωσε- “δεν έχει συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ο ίδιος, γιατί δεν καλλιεργήθηκε ποτέ η αυτοσυνειδησία και αυτογνωσία της κατάστασης”.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις “να κάνουν μια υπέρβαση, να έχουν μια οβιδιακή μεταμόρφωση και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η τελευταία ευκαιρία”.

Ο ίδιος διατύπωσε τη θέση ότι τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να τα εφαρμόσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος -όπως ανέφερε έχει την πολιτική νομιμοποίηση- με την υπάρχουσα κυβέρνηση, αν μπορέσει να διατηρήσει την πλειοψηφία, και με τη συνεπικουρία των άλλων πολιτικών δυνάμεων, ή σε κάθε περίπτωση με μια κυβέρνηση πολιτική.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μάλιστα, χαρακτήρισε “ανοησίες” τις εισηγήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού και “μεγάλη πλάνη” τα όσα λέγονται για κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέκος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι “είναι πολύ εύκολο στην εποχή μας να στήνουμε αποδιοπομπαίους τράγους”, σημειώνοντας ότι “μια χώρα δεν κυβερνιέται από ένα άτομο, αλλά υπάρχουν συνολικές ευθύνες” και πως την πολιτική την οποία άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών “απεδέχθη το σύνολο της κυβέρνησης”.

“Η πολιτική η οποία ασκήθηκε και συμφωνήθηκε μέσα στην κυβέρνηση, σίγουρα δεν ήταν εντός της πραγματικότητας μέχρι και την τελευταία στιγμή και αυτό στοίχισε δεκάδες δισ. Οι ευθύνες υπάρχουν, είναι συνολικές και θα κριθούν, αλλά αργότερα γιατί αυτό που προέχει είναι να αξιοποιήσουμε την τελευταία ευκαιρία” τόνισε.

 

ΠΗΓΗ: www.megatv.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *