Αλέκος Παπαδόπουλος για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Να τελειώνουμε με τις «βασιλεύουσες οικογένειες»

Share Button

Έκπληξη χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ,ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης».

«Ήταν μια έκπληξη το αποτέλεσμα γιατί φαινόταν ότι ήταν πολύ κοντά οι τρεις υποψήφιοι που τελικά επικράτησαν, αλλά τελικά ο κ. Ανδρουλάκης ξέφυγε. Δεν ξέρω αν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά των 10 μονάδων μέχρι την άλλη Κυριακή, αλλά φαίνεται ότι έχει ένα προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο», σημείωσε.

Σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του τα τελευταία χρόνια είπε επίσης ότι: «Οι νέες ηγεσίες πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για το πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να κυριαρχείται από αρχηγικές και ιδιοκτησιακές απόψεις, ούτε να είναι “βασιλεύουσες πολιτικές οικογένειες”. Αυτά δεν προσιδιάζουν σε αυτά που επικαλούνται και στα σύγχρονα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, Είναι σκληρές θεσμικές καταστάσεις και πολιτισμικές, δεν είναι για συνθήματα στα social media, και να φτιάχνουμε ψευδείς περιγραφές».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «η δυναμική αυτή (σ.σ η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ) δίνει ένα εφαλτήριο για να προσχωρήσει η παράταξη, και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει γιατί οι υπάρχουν προϋποθέσεις σε υποκειμενικό επίπεδο, σε ανθρώπους νέους, μορφωμένα παιδιά, κοσμοπολίτες που πιάνουν τους ανέμους των καιρών, που έχουν μεγάλη επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία. Και εύχομαι να προχωρήσει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *