Αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς από την ΠΕΔ Ηπείρου το Σάββατο

Share Button

anadasosiH Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου διοργανώνει το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «VOLNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό Προγράμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013».
Η ΠΕΔ Ηπείρου απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στη δράση της αναδάσωσης.
Η αναδασωτέα περιοχή βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πλαταριάς στη θέση Φούροβο ή Φούρβια, και καλύπτει έκταση εμβαδού 410,915 στρεμμάτων. Η περιοχή καταστράφηκε από πυρκαγιά το 2011 και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα.
Βάσει κριτηρίων, όπως η ποιότητα του εδάφους και το οικολογικό μικροπεριβάλλον, στην περιοχή επιλέχθηκαν για αναδάσωση φυτά όπως η χαλέπιος πεύκη (pinus halepensis), η κουκουναριά (pinus pinea) και η ψευδακακία (Robinia pseudacacia), ενώ συνολικά θα φυτευτούν 3.260 δέντρα.
Ο εθελοντισμός, στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συστήματος δασοπροστασίας, έχει κομβικό ρόλο, συνεισφέροντας στην περιφρούρηση των δασών, στον έγκαιρο εντοπισμό και την προσβολή πυρκαγιών, στην κάλυψη απομονωμένων περιοχών και, φυσικά, στην ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής σε περιπτώσεις εκτεταμένων καταστροφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *