Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος

Share Button

Αναφορά προς του αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσαν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στην Αναφορά επισυνάπτεται υπόμνημα από τις ομοσπονδίες απόδημων Ηπειρωτών Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζίων Άρτας και Τζουμέρκων, στο οποίο εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ερήμωση των χωριών, και της μείωσης του πληθυσμού της περιφέρειας όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη απογραφή.

Η έλλειψη βασικών υποδομών, η δυσκολία των νέων ανθρώπων να εργαστούν και να προκόψουν στον τόπο τους, η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίων ανατιμήσεων, το αυξανόμενο κόστος ζωής, η υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, η άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ που δημιουργούν προβλήματα σε εκτεταμένες περιοχές, οι υψηλές χρώσεις των διοδίων, είναι κάποια μόνο από τα ζητήματα που θίγουν οι απόδημοι Ηπειρώτες με το υπόμνημα τους, και για τα οποία προτείνουν και ζητούν λύσεις.

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη σειρά τους, αν και με την Αναφορά τους ζητούν άμεση ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία για τις ενέργειές τους, δεν περιμένουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να δώσει καμία λύση στα προβλήματα που βιώνει η Ήπειρος. Καθώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας της έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δε θέλει, και δε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά επιπλέον, μέσω των επιλογών της αποτελεί και η ίδια μέρος αυτών των προβλημάτων. Οι μέρες όμως αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας απαιτούν μία προοδευτική κυβέρνηση όπου θα εργαστεί με όραμα, γνώση, και διαφάνεια, ώστε και η χώρα και η Ήπειρος να προχωρήσουν μπροστά.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Εσωτερικών
  • Υποδομών και Μεταφορών
  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Υγείας
  • Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Υπόμνημα με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή της ηπείρου

Κατατίθεται ως αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπόμνημα  από τις ομοσπονδίες Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζίων Άρτας και Τζουμέρκων, στο οποίο περιγράφονται τα συσσωρευμένα προβλήματα που βιώνει η περιοχή της Ηπείρου, και προτείνονται λύσεις ώστε να σταματήσει η ερήμωση των χωριών, να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, και να γίνει ευκολότερη η επίσκεψη των αποδήμων στη γενέτειρά τους.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες.

 

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Κάτσης Μάριος

Γεροβασίλη Όλγα

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Τζούφη Μερόπη

 

Υπόμνημα

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *