Αναφορά Μ. Κάτση με τα αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας για τη στήριξη και ενίσχυση των δικηγόρων

Share Button

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον κλάδο των δικηγόρων και την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης και ενίσχυσής τους.

Στην Αναφορά του Μ. Κάτση, επισυνάπτεται προς τους Υπουργούς η επιστολή που έλαβε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, με την οποία αιτείται συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει μια ασπίδα προστασίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που έχει το κλείσιμο των Δικαστηρίων για πάνω από δύο μήνες. Η στήριξη των δικηγόρων, πέρα από ζήτημα εξασφάλισης αξιοπρεπούς διαβίωσής τους εν μέσω αναγκαστικής παύσης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, είναι και θεσμικό ζήτημα ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Ακολουθούν το πλήρες κείμενο της Αναφοράς όπως κατατέθηκε, καθώς και η επισυναπτόμενη επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Δικαιοσύνης
  • Οικονομικών
  • Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Θέμα: Στήριξη και ενίσχυση του κλάδου των δικηγόρων, που πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας

Κατατίθεται Αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, σχετικά με το ζήτημα της ανάγκης στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης του κλάδου των δικηγόρων, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 27 Μαϊου 2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Κάτσης Μάριος

Καλαματιανός Διονύσιος

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (1)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *