Αναλαμβάνει Γραμματέας ΚΕ του ΚΙΝΑΛ ο στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη Ανδρέας Σπυρόπουλος

Share Button

Τις τελευταίες -αλλά σημαντικές- εκκρεμότητες ως προς τα πρόσωπα αναμένεται να διευθετήσει τις επόμενες ώρες ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά τον ορισμό του Μιχάλη Κατρίνη ως επικεφαλής της ΚΟ, των Κώστα Σκανδαλίδη και Νάντιας Γιαννακοπούλου ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και της Ευαγγελίας Λιακούλη ως γραμματέα της ΚΟ, με αναπληρωτή τον Γιώργο Αρβανιτίδη, αλλά και τις πρώτες τοποθετήσεις προσώπων στη Χ. Τρικούπη, τα βλέμματα στρέφονται στις υπόλοιπες θέσεις-κλειδιά για την εύρυθμη λειτουργία κόμματος – κοινοβουλευτικής ομάδας – κοινωνίας.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

Για εκπρόσωπος Τύπου εξακολουθεί να αναζητείται γυναίκα, ενώ φαίνεται να «κάηκε» οριστικά το σενάριο με τηλεοπτική δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού. Το όνομα του βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα είναι το πιθανότερο. Ο κ. Πάνας -που είχε ταχθεί από πολύ νωρίς υπέρ Ανδρουλάκη- έχει διατελέσει καθηγητής επί δεκαετία σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επίσης, ήταν διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης στη Χαλκιδική και με τη σύζυγό του είχαν εταιρεία marketing στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι στον τομέα Επικοινωνίας γραμματέας με αυξημένες αρμοδιότητες είναι ο Παναγιώτης Βλάχος.

Για διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν γίνει κρούσεις σε 3-4 πρόσωπα (ανάμεσά τους και σε πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή της Κεντρικής Μακεδονίας). Συζητείται το όνομα του πρώην βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη, στενού φίλου του Κώστα Σκανδαλίδη, αν και απομένουν να οριστικοποιηθούν τα περί μετεγκατάστασής του από τα Ιωάννινα στην Αθήνα λόγω και των επαγγελματικών υποχρεώσεών του εκεί. Συζητείται επίσης έντονα και το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου, πρώην βουλευτή και υπουργού, ο οποίος στήριξε αναφανδόν τον Ν. Ανδρουλάκη στη Δυτική (και όχι μόνο) Μακεδονία στις εσωκομματικές εκλογές.

Για τη θέση του διευθυντή του προέδρου του κόμματος, θέση με αυτονόητη ισχύ και σημασία, πιθανότερος είναι ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος διετέλεσε γραμματέας του κόμματος αλλά διαφώνησε με τη Φώφη Γεννηματά για την αλλαγή ονόματος και αποχώρησε. Πιο πιθανό, ωστόσο, είναι τη θέση του διευθυντή να αναλάβει γυναίκα.

Γραμματέας ΚΕ: Το πιο πιθανό είναι να αναλάβει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος διαθέτει άριστη γνώση της κομματικής γεωγραφίας και του οργανωτικού.

Γραμματέας Οργανωτικού: Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα κομβικό ρόλο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει ιδιαίτερο βάρος στο εγχείρημα, καθώς θα πρόκειται για τον άνθρωπο που θα αναλάβει όλη την ανασυγκρότηση του κόμματος την οποία έχει επαγγελθεί. Οι σκέψεις είναι δύο: Η πρώτη είναι η κλασική δοκιμασμένη οδός, του ορισμού προέδρου Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Η δεύτερη εισήγηση είναι πιο υπερβατική: Να δημιουργηθεί ειδική θέση ενός επικεφαλής αυτοοργάνωσης του «ανοικτού κόμματος» που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Έτσι, η επιλογή του ανθρώπου που θα αναλάβει το εγχείρημα γίνεται με εξαιρετικά προσεκτικά κριτήρια. Αυτή τη στιγμή τη θέση κατέχει ο Στέφανος Παραστατίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *