Ανάλογες του 2015 οι θέσεις των φετινών προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στη Θεσπρωτία-Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα

Share Button

GIOGIAKAS VOULIΑνάλογες των περυσινών θα είναι οι θέσεις εργασίας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του 2016 για τους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας. Αυτό αναφέρεται σε απάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα με την οποία ζητούσε πληροφόρηση για την επέκταση του προγράμματος σε όλους τους δήμους της χώρας, εκτός των 51 που περιλαμβάνονται στις δύο πρώτες φάσεις.

Στην απάντηση αναφέρεται ότι στην τρίτη φάση του προγράμματος που αφορά τους υπόλοιπους 274 δήμους, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, θα ωφεληθούν συνολικά 23.000 άνεργοι, με το κόστος να έχει προϋπολογιστεί στα 150 εκατ. ευρώ που θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.  Δεν αναφέρεται, ωστόσο, πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η προκήρυξη των θέσεων και εάν αυτή θα γίνει ταυτόχρονα για όλους τους δήμους της τρίτης φάσης ή σταδιακά.  Να σημειωθεί επίσης ότι οι 23.000 θέσεις εργασίας που προορίζονται για τους υπόλοιπους 274 δήμους είναι μόλις 3.500 περισσότερες από τις 19.500 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για τους πρώτους 51 δήμους.

Επισυνάπτεται το κείμενο της απάντησης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΥΠΕΡΚΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ_ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *