Ανάπτυξη ζητά η ΠΕΔ Ηπείρου

Share Button

PED HPEIROYΈμφαση στην ανάπτυξη δίνει η ΠΕΔ Ηπείρου διεκδικώντας ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα μεταφερθεί στην κοινή συνάντηση που έχουν αύριο οι πρόεδροι όλων των ΠΕΔ της
χώρας με την διοίκηση της ΚΕΔΕ.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αυτής είναι η κατάθεση πρότασης για τα οικονομικά των δήμων με αφορμή τη συζήτηση για τον προυπολογισμό του κράτους, το 2015.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο νέων περικοπών των πόρων και των κονδυλίων που παρέχονται από την κεντρική εξουσία.

Η ΠΕΔ Ηπείρου θεωρεί αδιανόητη και παράλογη οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή και ζητά μάλιστα να επιστραφεί και μέρος των παρακρατηθέντων πόρων.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε στην παρθενική συνεδρίασή της, η ΠΕΔ θεωρεί επιβεβλημένη τη θεσμοθέτηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Ήπειρο, μιας περιοχής με το χαμηλότερο ΑΕΠ σε όλη την Ελλάδα, πολύ υψηλούς δείκτες ανεργίας και αρκετούς ορεινούς δήμους με πολλές ιδιαιτερότητες.

Μπορεί τη μερίδα του λέοντος να μονοπώλησε το αναπτυξιακό πρόγραμμα, ωστόσο συζητήθηκαν και άλλα φλέγοντα ζητήματα με κυριότερο τις διαχειριστικές μελέτες βοσκοτόπων και δασών, ένα θέμα η σοβαρότητα του οποίου έχει υποβαθμιστεί την ίδια ώρα που πολλοί κτηνοτρόφοι της περιοχής κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας να δοθεί λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς τον πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όφειλαν αν είναι εδώ και εάν έχουν οποιαδήποτε διαφωνία με την κατανομή των εδρών ας προσφύγουν στη δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λώλος επαναφέροντας ουσιαστικά και πάλι στο προσκήνιο το θέμα με την κατανομή εδρών που είχε αποτελέσει «αιτία πολέμου» μέχρι η ΠΕΔ να καταφέρει τελικά μετά από σαράντα κύματα και πολλές διεργασίες, ζυμώσεις και παλινωδίες να συγκροτηθεί σε σώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.