Ανάρτηση δικαιωμάτων με χίλια ζόρια, Δευτέρα και βλέπουμε η προκαταβολή

Share Button

klecidraΑπό ώρα σε ώρα αναμένεται η ανάρτηση μιας πρώτης δέσμης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, παρά το γεγονός ότι οι «τρύπες» στο μηχανογραφικό σύστημα παραμένουν ακάλυπτες και το «κούμπωμα» των στοιχείων, εξελίσσεται σε ταξίδι σαν κι αυτό του «Τιτανικού».

Οι τελευταίες πληροφορίες από την πλευρά των διαχειριστών του συστήματος δίνουν την εντύπωση ότι μετά από ολονύκτιες προσπάθειες διαμόρφωσης των δεδομένων, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες ώστε να βγει στο φως μια αξιόλογη δέσμη με ονόματα δικαιούχων κοινοτικών ενισχύσεων, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζονται και οι δέουσες προϋποθέσεις για την αξιοπιστία της.

Κι αυτό γιατί, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία:

α) Τώρα αντιλαμβάνονται όλοι τις πραγματικές περικοπές των ενισχύσεων βάσει των κανόνων της νέας ΚΑΠ

β) Η βάση δεδομένων δεν είναι σε θέση να «κουμπώσει» τις δηλώσεις των παραγωγών με τα χαρτογραφικά δεδομένα και να βγάλει δικαιώματα για όλους

γ) Οι έξωθεν παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει με ευνοϊκές προσεγγίσεις για την μια ή την άλλη πλευρά, αφαιρούν από το σύστημα διαθέσιμες εκτάσεις και αντίστοιχα ποσά, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός πραγματικές απαιτήσεις χιλιάδων δικαιούχων αγροτών.

Σε κάθε περίπτωση μια καλύτερη εικόνα για τη ζημιά που αναμφίβολα έχει γίνει στους παραγωγούς θα μπορεί να βγει μετά την πλήρη ανάρτηση των σχετικών καταλόγων κι ακόμη καλύτερα μετά την πίστωση των λογαριασμών των αγροτών με την προκαταβολή του τσεκ, που όπως όλα δείχνουν μετατίθεται εκ νέου για την ερχόμενη Δευτέρα. Κι αυτό, αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τη βούληση των διαχειριστών του συστήματος γιατί διαφορετικά θα μιλάμε για ολοκληρωτικό φιάσκο, χειρότερο απ’ αυτό που έγινε με τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

 

www.agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *