Ανάστατοι οι τσελιγκάδες με τη σφαγή της εξισωτικής

Share Button

ktinotrofoiΣε βαριά περικοπή ενισχύσεων από τους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους και νέα ανακατανομή εισοδήματος προς όφελος «νεοφυών» καλλιεργητών, οδηγούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Το ταβάνι των 300 στρεμμάτων (βοσκότοπο) και το ανώτατο όριο των 2.600 ευρώ ενίσχυσης για κάθε εκμετάλλευση στερεί από τους συνήθεις δικαιούχους έως και το 50% της εξισωτικής αποζημίωσης που εισέπρατταν μέχρι σήμερα και κάνει τους εκπροσώπους τους να κατεβαίνουν οργισμένοι στην Αθήνα. Η πρώτη αντίδραση προήλθε από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με τον πρόεδρο της οργάνωσης να ζητάει επίμονα ραντεβού με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

Με δεδομένο ότι το συνολικό κονδύλι για την εξισωτική ανέρχεται περί τα 155 εκατ. ευρώ και δεν διαφέρει σημαντικά από αυτό της προηγούμενης χρονιάς, η αίσθηση που υπάρχει στον κτηνοτροφικό κόσμο είναι αφενός ότι με την πλήρη εκτατικοποίηση των δικαιωμάτων μπαίνουν και νέοι δικαιούχοι στο σύστημα, ενώ παράλληλα ενισχύεται το μερίδιο των καλλιεργητών (γεωργών) σε βάρος των επαγγελματιών με κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *