Αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους και μάσκα παντού, εισηγούνται οι ειδικοί

Share Button

Ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και της μάσκας αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς θεατές οι αθλητικοί αγώνες και πραγματοποίηση τεστ τη 2η και 4η μέρα μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα για τους ταξιδιώτες εισηγούνται για άμεση εφαρμογή οι ειδικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών εξετάζεται ακόμα η εισήγηση μέτρων για μετά τις 3 Ιανουαρίου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο περιορισμός λειτουργίας των ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση, η επαναφορά των περιορισμών ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο σε κλειστούς χώρους και η επέκταση της τηλεργασίας.

Νωρίτερα, Την επιβολή μέτρων είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

«Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε ο Θ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο Θ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στα μέτρα τονίζοντας ότι ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας τις πρώτες εβδομάδες τους 2022 υπάρχουν επιλογές όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση, όχι, όμως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *