Ανατροπή: Στον «αέρα» οι 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει τους σχεδιασμούς του υπουργείου

Share Button

kathigitesΕίναι περισσότερο από προφανές ότι η πίεση για το κλείσιμο της αξιολόγησης οδηγεί σε μια αναθεωρημένη πρόταση για την εξοικονόμηση δαπανών, που στο στόχαστρο θα βάλει μισθολογικούς περιορισμούς αλλά και την ανατροπή στα σχέδια των προσλήψεων που είχαν βάλει τα υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, εκτός από τη «βαριά» λίστα φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στη νέα πρόταση προς τους δανειστές, προκρίνεται η «επιβράδυνση» των προσλήψεων, με την κυβέρνηση να ζητά μετ’ επιτάσεων την εξαίρεση Υγείας και Παιδείας.

Παρόλα αυτά, το θέμα σίγουρα δεν θα κλείσει στις ελληνικές προτάσεις – όπως είθισται άλλωστε- με την αφετηρία των διαπραγματεύσεων να ξεκινάει από τη διατήρηση του κανόνα «1 προς 5», δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος προβλεπόταν αλλαγή του κανόνα των προσλήψεων σε «1 προς 3», προκειμένου να καλυφθούν 20.000 κενές θέσεις στη δημόσια εκπαίδευση.

Υπό αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Παιδείας καλείται να ανασχεδιάσει την πολιτική των προσλήψεων που είχε ανακοινώσει καθώς ακόμα και στο θετικό σενάριο του «1 προς 5» μοιάζει απίθανος ο στόχος των 13.000 προσλήψεων μέχρι τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *