Αναβάλλονται οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας-Σε φιάσκο εξελίχθηκε η διαδικασία

Share Button

meimarakis-kyriakos-tzitzis-adwnisΑντιμέτωπη με την πολιτική απαξίωση αλλά και έντονες εσωτερικές διεργασίες βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία καθώς η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος οδηγείται ακόμη και σε αναβολή!

Το ηλεκτρονικό σύστημα πιστοποίησης – καταγραφής των ψηφοφόρων ουδέποτε λειτούργησε, με αποτέλεσμα, τρεις ώρες μετά το προγραμματισμένο άνοιγμα της κάλπης (7:00 το πρωί), η διαδικασία να μην έχει ξεκινήσει, τα προβλήματα να παραμένουν και το σενάριο της αναβολής να καθίσταται το πλέον πιθανό.

Το λογισμικό που σχεδιάστηκε αποδείχθηκε μη λειτουργικό, παρά το γεγονός ότι από το μεσημέρι του Σαββάτου εδόθη μάχη για την αποτροπή της κατάρρευσης. Πλέον, με δεδομένο ότι το σύστημα δεν μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικό και, κυρίως, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητά του, η Ν.Δ. βρίσκεται προ διλήμματος: είτε να αναβάλλει τη διαδικασία εισπράττοντας και το πολιτικό κόστος της εξέλιξης είτε να οδηγηθεί σε μία προβληματική διαδικασία και, ενδεχομένως, σε ένα αμφισβητούμενο αποτέλεσμα που θα αποτελέσει θρυαλλίδα διάσπασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *