Ανδρέας Λοβέρδος από την Ηγουμενίτσα: “Στις 6 Δεκεμβρίου ανατέλλει και πάλι ο ήλιος” (+εικόνες)

Share Button

Tο σχέδιό του για την αναγέννηση του κόμματος και του ευρύτερου χώρου παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα σε ομιλία του σε φίλους του κόμματος σε παραλιακή καφετέρια.

Ευθύς εξ αρχής δήλωσε ότι μιλάει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και παρουσίασε «δέσμη θέσεων και προτάσεων ικανών να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες ώστε η παράταξή μας να έχει καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ώστε η παράταξή μας να γίνει ο προοδευτικός πρωταγωνιστής που λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή», όπως ανέφερε συγκεκριμένα. Επανέλαβε πώς από το ίδιο βράδυ της εκλογής του το όνομα του κόμματος θα είναι ΠΑΣΟΚ και «στις 6 Δεκεμβρίου ανατέλλει και πάλι ο ήλιος».

«Στις 5 Δεκεμβρίου δεν εκλέγουμε μόνο πρόεδρο.

Στις 5 Δεκεμβρίου παίρνουμε ζωτικής σημασίας αποφάσεις για διλήμματα που αφορούν στο μέλλον της χώρας και του χώρου:

ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ ή ΚΗΔΙΣΟ ή κάτι άλλο;

Κατά ή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως προτύπου διαχείρισης και κάποιων από τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία;

Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα θέσουνε ως νούμερο ένα θέμα του κόμματός μας την τυραννία των πολιτών, της οικονομίας και της χώρας από τη γραφειοκρατία ή όχι;» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πώς απαντά «με αλήθεια, όχι αόριστα και όχι τυχαία».

«Εμείς λέμε όχι στον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κόμμα προοδευτικό.

Και όσο για τον παραδοσιακό μας ιδεολογικό αντίπαλο τη Δεξιά; Καθαρό: Θα γίνουμε δύναμη εξουσίας και δεν θα της χαρίσουμε την πατρίδα.

Άλλωστε κανείς από τους έξι υποψήφιους σήμερα δεν θέτει θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ και η ίδια το αποκλείει», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα βάλει «κόφτη στη λεηλασία της παράταξης και των στελεχών της τόσο από τον Τσίπρα όσο και από τον Μητσοτάκη».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είπε επίσης ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση και πως έχει ανάγκη από έναν προοδευτικό ανταγωνιστή της κυβέρνησης. «Υπαρξιακός μας αντίπαλος είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι προοδευτικό κόμμα», επισήμανε και προσέθεσε ότι απευθύνεται σε ΄όλους όσοι έχουν αποχωρήσει χωρίς να νοιάζεται τι ψήφισαν. «Κανένας δεν αποκλείεται, όμως όσοι πήγαν στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και πήραν αξιώματα, δεν έχουν σχέση με μας. Οι πόρτες είναι κλειστές. Άλλο οι πολίτες κι άλλο εκείνοι» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

 

Σχετικά με την έντονη κριτική που ασκεί για «την προοδευτική διακυβέρνηση», ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας πήρε απάντηση απ’ όλα τα κόμματα όταν το έθεσε για πρώτη φορά. «Ο όρος σήμερα χρησιμοποιείται από κάποιον συνυποψήφιό. Το ”όχι” ο κ. Τσίπρας θα το ακούσει από μένα το ίδιο βράδυ της εκλογής μου» υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα, πως επιχείρησε αλλαγές στους θεσμούς και μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει απόψεις.

Έθεσε ως εκλογικό στόχο στις δεύτερες εκλογές να διεκδικήσει το κόμμα να είναι αξιωματική αντιπολίτευση ενώ για το αν κινδυνεύει η ενότητα από την ένταση της προεκλογικής εκστρατείας, υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει ισχυρό βιογραφικό ενότητας. «Η ενότητα της επόμενης μέρας χτίζεται από τη συμπεριφορά μας πριν τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος όταν ρωτήθηκε για τις επικρίσεις ότι θα στρέψει το ΚΙΝΑΛ προς τη ΝΔ, αν εκλεγεί, όχι μόνο το αρνήθηκε κατηγορηματικά αλλά επανέλαβε την σφοδρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Το είπε ο κ. Τσίπρας. Ήταν συκοφαντία κι απάντησα δεόντως. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κάνει αντιπαράθεση με εμένα».

Επίσης δήλωσε ανοιχτός να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εσωκομματικές εκλογές, «αρκεί να μην αναβληθούν» – όπως είπε, και προέβλεψε ότι οι συμμετέχοντες θα ξεπεράσουν τις 212.000 που πήραν μέρος το 2017.

Δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση ενός κόμματος ανοιχτού, ψηφιακού, άμεσης δημοκρατίας αλλά και ισχυρής αντιπροσώπευσης, όπου όλα θα τίθενται αμφίδρομα στην κρίση της βάσης, με τη θέσπιση ηλεκτρονικών εσωκομματικών δημοψηφισμάτων ακόμη και για τη συμμετοχή ή όχι σε κυβερνητικό σχήμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *