Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε. Έκαναν 1.000 προσλήψεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα κι άφησαν χωρίς προσλήψεις το ΕΚΑΒ»

Share Button

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις παλινωδίες της κυβέρνησης με επίκεντρο την πανεπιστημιακή αστυνομία, τόνισε: «Ήθελαν να μας πείσουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει η ανομία στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είδαμε εδώ και τέσσερα χρόνια ότι αυτό δεν συνέβη. Ακόμα και χθες ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι έκανε πρακτικά ή τι θα κάνει στο εξής η πανεπιστημιακή αστυνομία. Έχουμε έναν Υπουργό, ο οποίος είπε την αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν ένα αποτυχημένο μέτρο. Προεκλογικά, συζητούσαμε για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και για το πως θα καλυφθούν χιλιάδες κενές θέσεις, για παράδειγμα στο ΕΚΑΒ. Βλέπουμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, γιατί δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο νοσοκομείο. Έχουμε επαναλάβει ότι ήταν επιλογή της Νέας Δημοκρατίας οι 1.000 προσλήψεις -κατ’ εμάς ρουσφετολογικού χαρακτήρα, χωρίς κριτήρια- για ένα σώμα, το οποίο στην πραγματικότητα δεν λειτούργησε. Είναι σημαντικό να λέμε την αλήθεια στην ελληνική κοινωνία. Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε. Έκαναν απλά 1.000 προσλήψεις χωρίς κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση και ταυτόχρονα άφησαν, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις, σημαντικούς τομείς, όπως το ΕΚΑΒ. Πρόκειται για αποτυχία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του κ. Μηταράκη, περί συγχώνευσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.»

Στην τοποθέτησή του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πιθανότητα να εξοπλιστεί η Τουρκία με αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισήμανε ότι: « Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ήταν νομοτελειακό η Τουρκία να πάρει τα F-16 ή τα F-35 ή οποιαδήποτε άλλα όπλα. Η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι ένας ταραξίας στην περιοχή μας. Κινείται, όλα αυτά τα χρόνια, με επιθετική διάθεση εναντίον της χώρας μας. Εμείς σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο αλλά δεν μπορεί Ελλάδα να μένει αμέτοχη, και να παρακολουθεί την Τουρκία να εξοπλίζεται. Πρέπει να επιμείνουμε στο εμπάργκο όπλων. Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, είναι αδιανόητο να ανοίγουμε ένα παράθυρο συζήτησης ακόμα και στο επίπεδο της Χάγης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός να αναφέρεται σε τυχόν υπαναχωρήσεις, που μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *