Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Με τη νοοτροπία Μητσοτάκη και ΝΔ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά»

Share Button

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη μίλησε σήμερα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αφού υπενθύμισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός Ευρωβουλευτής στον οποίο έγινε προσπάθεια παγίδευσης με το Predator, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «προφανώς θα είναι παρών στην ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα κάνει ό,τι του ζητηθεί. Είναι ένα θέμα που αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι αδιαπραγμάτευτο για όλη την Ευρώπη και τις προηγμένες χώρες του κόσμου».

Σχετικά με τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «με ένα “απαράδεκτο”, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και να κλείσει όλη αυτή η υπόθεση. Ο Πρωθυπουργός, και με το διάγγελμά του αλλά και με την τελευταία του παρουσία στη Βουλή, θα έπρεπε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο να μας πει ποια ήταν η αλήθεια, ποιοι έδωσαν την εντολή και για ποιους εθνικούς λόγους».

«Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας είναι ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι η αντιπολίτευση η οποία θέτει ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, την ΕΥΠ, τους αρμόδιους υπουργούς για το τι έχει γίνει πραγματικά σε αυτή την υπόθεση; Ή αυτοί που αποφάσισαν να παρακολουθούν τον Νίκο Ανδρουλάκη; Άραγε, οι εθνικοί λόγοι ήταν το τρίμηνο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «να αποτυπωθεί μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε ένα χαρτί από την ΕΥΠ και την Κυβέρνηση ποιοι ήταν οι εθνικοί λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, και ποιοι ήταν οι άνθρωποι που εισηγήθηκαν, αποφάσισαν και έδωσαν την εντολή να προχωρήσουν σε αυτό».

«Είναι καταπάτηση του Συντάγματος. Ο Πρωθυπουργός μας είπε στη Βουλή ότι η ΕΥΠ και ο οποιοσδήποτε εκλεκτός του πρωθυπουργού μπορεί από μόνος του, χωρίς να ενημερώνει κανέναν πολιτικό του προϊστάμενο, να παρακολουθεί όποιον θέλει. Την ΕΥΠ για αυτό την πληρώνει ο ελληνικός λαός; Φυσικά και είναι σημαντική. Αλλά είναι δυνατόν με αυτήν τη νοοτροπία που έχει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ να προχωρήσουμε μπροστά;», πρόσθεσε, λέγοντας παράλληλα ότι αν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν Ευρωβουλευτής, δεν θα είχε γίνει ποτέ γνωστή η υπόθεση.

Ερωτηθείς, τέλος, για τα ενδεχόμενα μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε:

«Είναι αδιανόητο να λέει ο υπουργός Ανάπτυξης ότι “εδώ ο κόσμος θα πεινάσει, και εμείς ασχολούμαστε με τις παρακολουθήσεις”. Σοβαρά; Μας λέει δηλαδή ότι έχει ευθύνη ο παρακολουθούμενος επειδή δεν μπορεί αυτός να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για να ενισχυθεί το εισόδημα του κόσμου και η ανάπτυξη της χώρας; Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει και πρέπει να φύγει. Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ επίσης είχε συγκεκριμένες αποτυχίες. Εμείς θεωρούμε ότι η κοινωνία πρέπει να κάνει μία άλλη επιλογή. Να φύγουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει μία άλλη προοπτική. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν κριθεί και δεν πρέπει να επανέλθουν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *