Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ -Η φιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη από την Ξάνθη

Share Button

Στην τελική ευθεία μπαίνουν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το συνέδριο του κόμματος, το πρώτο υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το συνέδριο διεξάγεται 20-22 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου με τίτλο «Η κοινωνία στο προσκήνιο».

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του (η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18:00) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ίδια ημέρα θα απευθύνει ομιλία στο συνέδριο και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης. Το Σάββατο αναμένεται να μιλήσει στο Συνέδριο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για να εκλεγούν την νέα Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. Ακολούθως, το επόμενο ή το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/5 ή 4-5/6) αρχές Ιουνίου (3-5 του μηνός) η Κεντρική Επιτροπή θα συγκληθεί για πρώτη φορά υπό τη νέα της σύνθεση προκειμένου να εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο και τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στη θέση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική.

Για τη θέση αυτή, ο Νίκος Ανδρουλάκης προορίζει τον πλέον στενό του συνεργάτη, τον Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέρχεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Δίπλα του, αριστερά ο Α. Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βαγγέλης Τσόγκας και ακριβώς πίσω του ο Παναγιώτης Βλάχος.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέρχεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη. Δίπλα του, αριστερά ο Α. Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βαγγέλης Τσόγκας και ακριβώς πίσω του ο Παναγιώτης Βλάχος.

Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν σημαντικά στην εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ένας από εκείνους που γιόρτασαν μαζί εκείνο το βράδυ στη «γιάφκα» της Μαντζάρου.

Ποιος είναι ο 36χρονος Μηχανολόγος-Μηχανικός Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανήκει στη γενιά των 40άρηδων. Για την ακρίβεια είναι 36 ετών. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Μετσόβιο στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς. Επαγγελματικά διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (τρίτος από δεξιά) με τον Ν. Ανδρουλάκη (πρώτος αριστερά)

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (τρίτος από δεξιά) με τον Ν. Ανδρουλάκη (πρώτος αριστερά)

Είχε «καταβολές» στον χώρο του ΠΑΣΟΚ καθώς ο πατέρας του, επί Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος στην Ήπειρο.

Η γνωριμία με Ανδρουλάκη στην Ξάνθη

Ο 36χρονος μηχανολόγος μηχανικός από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Παρότι ο Ανδρουλάκης τότε αποφοιτούσε, διατήρησαν τη στενή τους φιλία που σφυρηλατήθηκε σε βραδινές συζητήσεις αλλά και εξορμήσεις στα διάσημα μαγαζιά της πόλης, όπως το περίφημο «Κυβερνείο». Ο Σπυρόπουλος ήταν τότε γραμματέας της ΠΑΣΠ ενώ το 2007-2008 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΑΣΠ.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος όταν ήταν στην ΠΑΣΠ
Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος όταν ήταν στην ΠΑΣΠ

Η γοργή ανέλιξη στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Σπυρόπουλου

Το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή και δεύτερος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος διατήρησε την δεύτερη θέση και το 2015, οπότε και μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Το κοφτερό μυαλό και οι εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες που είδε στο πρόσωπο του Ανδρέα Σπυρόπουλου, οδήγησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον χρίσει επεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του το 2017 (όταν έχασε στο β’ γύρο από την Φώφη Γεννηματά) και φυσικά στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση απέναντι σε Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδο, Π. Χρηστίδη, Χ. Καστανίδη, Π. Γερουλάνο, οπότε και ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό κοντά στο 68%.

Σήμερα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος – εκτός από «δεξί χέρι» του Νίκου Ανδρουλάκη με γραφείο στη Χ. Τρικούπη – είναι μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία θα εγκαταλείψει σε λίγες ημέρες για να εκλεγεί νέος γραμματέας του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *