Η Ανεξάρτητη Κίνηση Ηπειρωτών για τη σύσταση σε σώμα της Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Share Button
Εχθές έγινε η σύσταση σε σώμα του ΔΣ της ΠΣΕ.
Ήταν μια παράλληλα εσωτερική διαδικασία με τις τρεις παρατάξεις και συνολικά με όλους τους εκλεγμένους.
Όσον αφορά την δικιά μου τοποθέτηση μέσα στην Παράταξη “Ενότητα” όσο και στο Σώμα τόνισα ότι η ΠΣΕ χρειάζεται ανανέωση.
Θεωρώ απαράδεκτο την προκλητική και συνεχή παραμονή του ίδιου προσώπου σε κομβική θέση
” Γενικού γραμματέα” και ζήτησα τόσο από την Παράταξη όσο και από το σώμα να τοποθετηθούν.
Η γενική εικόνα των τοποθετήσεων από τη Παράταξη Ενότητα ήταν ότι η ενδεχόμενη απώλεια συνεργασίας με την άλλη παράταξη την Συσπείρωση θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση (θυμίζω Ενότητα 15+1 έδρες Συσπείρωση τέτοια ώστε …θα χρειαζόμασταν κράνος για να συνεδριάσουμε!!!!
Η τοποθέτησή μου φυσικά ήταν ότι μπορούμε μόνοι μας!
Μόνοι μας διότι υπάρχει ένα εξαιρετικό δυναμικό έτοιμο για πολύ και καλή δουλειά!
Εν τούτοις οι προ συμφωνίες για “φωτό αξιώματα” συνέχισαν να υπαγορεύουν τη συναίνεση με την απειλή ότι θα υπάρχει έκθεση και επίθεση από την αντίπαλη παράταξη!!
Για όσους γνωρίζουν λίγο χρόνο την άλλη παράταξη .. Συσπείρωση στην ΠΣΕ σίγουρα καταλαβαίνουμε.
Αναγκαστικά ορμώμενος από την συνειδησιακό φορτίο ευθύνης σε σχέση με τα προαναφερθέντα αλλά και θεωρώντας υπεύθυνη στάση κατέθεσα αντίστοιχη πρόταση δικιάς μου υποψηφιότητας δηλαδή αυτοπρόταση για την θέση του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΕ.
Γνώριζα από την ίδια στιγμή ότι οι προσυμφωνίες των αξιωμάτων προσωπικής αυτοανάδειξης ήταν ισχυρότερες από την προτεινόμενη μου τοποθέτηση για δημιουργική ρήξη στον κομβικό ρόλο της θέσης του Γενικού Γραμματέα.
Ωστόσο αυτή η πράξη μου ας μείνει εκεί στα πρακτικά της ΠΣΕ για να υπενθυμίζει ότι μπορούμε να έχουμε άποψη, φωνή, όραμα, ανανέωση, να διεκδικούμε καθαρά και να την υποστηρίζουμε.!
Τόνισα δε ότι δεν προχωρώ σε ανεξαρτητοποίηση διότι δεν στοχεύω στην αποκομιδή θέσης με την αναλογικότητα που θα προέκυπτε.
Όμως επανέλαβα σε όλα τα μήκη και πλάτη ότι η υποτιθέμενη συναίνεση για καλή συνεργασία που ο Πρόεδρος και υπόλοιποι “φαντάζονται” είναι απλώς μια “φοβική” υποτιμημένη σε συνεχή εκβιασμό στάση από την Παράταξη και τους ανθρώπους της όπου έλαβαν 15+1 έδρες στο σύνολο των 25.
Εξαιρετικά περίεργη φαίνεται δε όταν στην νέα σύσταση ξανά εμφανίζεται το ίδιο σχήμα με προκλητικά διορισμένο το ίδιο πρόσωπο για πάρα πολλά χρόνια.
Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι αυτή η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία που χρειαζόμαστε για τους πολλούς Ηπειρώτες .
Στην μυστική αυτή ψηφοφορία προκειμένου δοθούν τα διοικητικά αξιώματα εγώ ο εκλεγμένος με την παράταξη Ενότητα αυτοπροτεινόμενος δεν έλαβα καμία στήριξη από τους υπόλοιπους συμβούλους εκτός από την δικιά μου ψήφο και ένα ‘ηρωικό” λευκό.
Ίσως αυτό να λειτουργήσει στο μέλλον αφού είμαι σίγουρος ότι το αφήγημα της συνεργασίας συναίνεσης θα καταρρεύσει.
Τέλος δηλώνω ότι θα συνεχίσω με όλες τις δυνάμεις μου κόντρα στα μικρο συμφέροντα προβολής και αναγνώρισης κόντρα στην υστεροβουλία και στην αγκυλωμένη συντήρηση.
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Σ. Κωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *