Ανησυχούν οι αγρότες για τις πληρωμές που καθυστερούν-Εξισωτική για την αγορά ζωοτροφών περιμένουν οι κτηνοτρόφοι

Share Button

leftaΣτάση αναμονής κρατούν τους τελευταίους μήνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, τονίζοντας μας όμως ότι η υπομονή τους σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης πολλών πληρωμών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το χειρότερο σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν ότι κανείς από τους υπεύθυνους σε κυβερνητικές θέσεις δεν τους λέει τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο θέμα. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και νέα αύξηση της φορολογίας γεγονός που όπως μας αναφέρουν αποτελεί θηλιά στο λαιμό. Η μεγαλύτερη ανησυχία έχει να κάνει όμως με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης αφού πρόκειται για χρήματα, τα οποία καταβάλλονται παραδοσιακά το καλοκαίρι, με σκοπό να διευκολύνουν τους κτηνοτρόφους να αγοράσουν ζωοτροφές για το χειμώνα.

Όμως όπως όλα δείχνουν ακόμα και αν «κλείσει» η συμφωνία στις Βρυξέλλες, θεωρείται δύσκολο να γίνει άμεσα πληρωμή. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου σε ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη πως «έχει εγκριθεί µια συνολική πίστωση 130 εκατ. ευρώ, που αφορά κυρίως την εξισωτική του 2014, και µέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεµότητες των προηγούµενων ετών».

Ο αναπληρωτής Υπουργός, Ε. Αποστόλου, επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση των αποζημιώσεων στις προηγούμενες κυβερνήσεις που κληροδότησαν τα προβλήματά τους στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε στην καταβολή των αποζημιώσεων μέχρι τέλους του έτους.

ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *