Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία λογότυπου για την τουριστική προβολή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Share Button

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, αφού συνήλθε σε δια περιφοράς συνεδρίαση την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, έλαβε την υπ’ αριθ. 03/2020 ομόφωνη Απόφαση περί Δημιουργίας Τουριστικού Λογότυπου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας με την απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού, την ανάγκη μιας ομαλότερης μετάβασης στην επόμενη μέρα, με σεβασμό πάντα στις αποφάσεις της Πολιτείας, καθώς και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της για το 2020, αποφάσισε τη δημιουργία ενός τουριστικού λογότυπου, που θα χρησιμοποιηθεί σε δράσεις προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Πρόσκληση

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 03/2020 Απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, καλούμε όλους, όσοι ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, για το τουριστικό λογότυπο του Δήμου μας, σεβόμενοι τα ειδικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά (Παράρτημα Α).

Πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών του, τονίζεται ιδιαιτέρως η ανάγκη το τουριστικό λογότυπο να είναι καλαίσθητο, σύγχρονο και λιτό, και να παραπέμπει στο/στα βασικότερο/α χαρακτηριστικό/ά του Δήμου Ηγουμενίτσας, δίνοντας την εικόνα ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού (πληροφορίες για τον Δήμο Ηγουμενίτσας στην ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr). Επιπλέον θα πρέπει να είναι μοναδικό, αναγνωρίσιμο και να αποφευχθεί η ομοιότητά του με λογότυπα άλλων Δήμων.

Η επιλογή του καταλληλότερου λογότυπου θα αποφασιστεί αρχικά από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και σε δεύτερο χρόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στον δημιουργό του επικρατέστερου λογότυπου θα προσφερθεί, ως αμοιβή από τον Δήμο, το ποσό των 600€, καθώς και εύσημον  μνεία.

Οι υποψήφιοι δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά μία (1) πρόταση μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00, ηλεκτρονικά στο tourism@igoumenitsa.gr. Η συμμετοχή για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα αρχεία που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και την αίτηση υπογεγραμμένη (Παράρτημα Β). Τα αρχεία δύνανται να αποστέλλονται και μέσω WeTransfer ή αντίστοιχης πλατφόρμας.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Δήμου Ηγουμενίτσας 2665361270 ή στο e-mailtourism@igoumenitsa.gr.

 

 

Παράρτημα Α: Τεχνικές Προδιαγραφές

  • Ασπρόμαυρο σε μεγέθη (i. με μέγιστο ύψος 1 cm π.χ. χρήση στυλό ή usbstick, ii. με μέγιστο ύψος 4cm π.χ. χρήση σε έγγραφα, φυλλάδια &iii. με μέγιστο ύψος 29 cm, π.χ. χρήση γιγαντοαφίσες, σημαίες κλπ), σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai
  • Έγχρωμο (CMYK ή PANTONE) στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai
  • Έγχρωμο (CMYK ή PANTONE) στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai με την αναγραφή Δήμος Ηγουμενίτσας
  • Σε 50% τόνο του γκρι και στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf *και vector σε .cdr ή .ai
  • Έγχρωμο στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε μαύρο φόντο σε αρχείο .pdf*
  • Μία εφαρμογή του λογότυπου σε μια έγχρωμη καταχώρηση Α4 για τουριστική προβολή, κατά προτίμηση με αντιπροσωπευτικό υλικό από την περιοχή σε αρχείο .pdf*

*pdf υψηλών προδιαγραφών

Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η αναπαράστασή του και σε κινούμενη μορφή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.