Αντ. Μπέζας: “Αυτό που έγινε στην Ηγουμενίτσα ήταν μια ήττα του συστήματος-Aς ζητήσει o νέος Δήμαρχος να μπουν ορκωτοί λογιστές στο Δήμο, για να μάθουν οι πολίτες της Ηγουμενίτσας τι θα παραδώσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή»

Share Button
Με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, η πρώτη μετεκλογική συνάντηση μελών και φίλων του Συνδυασμού “ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ”, με θέματα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και το σχεδιασμό δράσης στη νέα δημοτική περίοδο.
Στην αρχική του εισήγηση ο επικεφαλής του Συνδυασμού Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο, καθαρό και με αξιοπρέπεια. Ο προγραμματικός μας λόγος ήταν σαφής, σύγχρονος και με επιχειρήματα. Κινηθήκαμε πολιτικά και όχι παρασκηνιακά. Είχαμε μια πρωτοποριακή προεκλογική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα επικοινωνίας. Οι άλλοι μας ακολουθούσαν. Οι στρατηγικοί στόχοι που θέσαμε αναδείχθηκαν, συζητήθηκαν και έγιναν αποδεκτοί από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Διαμορφώσαμε έτσι στη συλλογική συνείδηση τις κατευθύνσεις και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος αλλά και η Θεσπρωτία για τα επόμενα πολλά χρόνια!
Η πολιτική ευθύνη της ήττας ανήκει αποκλειστικά σε μένα. Όπως οι νίκες έχουν ονοματεπώνυμο, έτσι και οι ήττες έχουν ονοματεπώνυμο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για αυτή την όχι καλή εξέλιξη, όμως η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε μένα και την αναλαμβάνω. Δεν θα επιχειρήσω να αποδώσω ευθύνες σε τρίτους, ούτε μέσα ούτε έξω από τον Συνδυασμό. Οφείλουμε όμως να διερευνήσουμε τα βασικά αίτια αυτής της ήττας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Στη διαμόρφωση ενός εκλογικού αποτελέσματος υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες, προβλέψιμοι και μη. Αυτοί οι παράγοντες είναι είτε εξωτερικοί, που έχουν να κάνουν με τους χειρισμούς των αντιπάλων είτε εσωτερικοί, που έχουν να κάνουν με τις δικές μας επιλογές. Στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση το αποτέλεσμα, όσον αφορά εμάς, διαμορφώθηκε κυρίως από την επιρροή των εξωτερικών παραγόντων.
Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε οι πραγματικοί φορείς της αναγέννησης για το Δήμο Ηγουμενίτσας και τη Θεσπρωτία γενικότερα. Μπορεί να έγινε αλλαγή Δημοτικής Αρχής αλλά αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή πρακτικών και νέο όραμα δεν υπάρχουν. Παράλληλα, πρέπει να διευρύνουμε τη βάση και τον κεντρικό μας πυρήνα. Υπάρχουν και στους άλλους Συνδυασμούς άνθρωποι που αξίζει να είναι μαζί μας. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες στο παρελθόν και κοινές επιδιώξεις για το μέλλον. Δεν τους είδαμε ποτέ σαν εχθρούς. Άλλο πολιτικός αντίπαλος και άλλο εχθρός. Τους μόνους εχθρούς που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε είναι η στασιμότητα, η μιζέρια, η παρακμή, η αλαζονεία, η αναποτελεσματικότητα, η αδιαφορία, η έλλειψη στόχων και στρατηγικής και οι πρακτικές προεκλογικών διευθετήσεων, απευθείας αναθέσεων, εκδουλεύσεων, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, πιέσεων και εκμαυλισμού των συνειδήσεων.
Είμαστε ένας αυτόνομος Συνδυασμός. Δεν είμαστε «αυτοδιοικητικά δεκανίκια» κανενός. Θα ελέγχουμε εποικοδομητικά και τεκμηριωμένα ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, νομιμότητα, αξιοκρατία και ισότιμη μεταχείριση. Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις. Έλεγχο χωρίς καμία εμπάθεια θα ασκήσουμε και για τα πεπραγμένα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Λώλου, ιδιαίτερα γι’ αυτά των τελευταίων προεκλογικών μηνών. Οι εκλογές δεν είναι πολιτική «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» όπου ξεπλένονται τα ανομήματα ή τα πολιτικά λάθη. Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια, εγώ θα είμαι παρών. Θα παραμείνω σε όλη τη διάρκεια της επόμενης δημοτικής θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο στη θέση που με όρισαν οι πολίτες.
Αυτό που έγινε στην Ηγουμενίτσα ήταν μια ήττα του συστήματος και μια πρώτη νίκη για τον τόπο μας. Μια πρώτη νίκη, γιατί χρειάζονται και άλλες. Η αλλαγή δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Και γίνεται δυσκολότερη όσο βαθύτερες είναι οι ρίζες του συστήματος. Δεν αρκεί μια εκλογική αναμέτρηση για να αλλάξουμε την αδράνεια τόσων ετών. Και αν δεν ξέρει που φθάνουν οι ρίζες του συστήματος ο κύριος Νταής, που όφειλε να ξέρει γιατί είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, ας ζητήσει επίσημη παράδοση – παραλαβή ή ας ζητήσει να μπουν ορκωτοί λογιστές στο Δήμο, για να μάθουν οι πολίτες της Ηγουμενίτσας τι θα παραδώσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή».
Στις τοποθετήσεις και το διάλογο που ακολούθησε κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο δράσης και παρουσίας του Συνδυασμού και της Δημοτικής Παράταξης στην κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ομόθυμη ήταν η άποψη ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πρέπει να συνεχιστεί με στόχους την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αναδιοργάνωση του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με έμφαση στην προώθηση του στρατηγικού σχεδίου του Συνδυασμού για τα “16+4 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030”, που παρουσιάστηκε κατά την προεκλογική περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *