Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα της 17ης Νοέμβρη 2020

Share Button

Σε κάθε πόλη της χώρας, μικρή και μεγάλη, αγωνιστές, σωματεία, πολιτικοί φορείς αντιπάλεψαν με αποφασιστικότητα και τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης της υγείας την απόπειρα φίμωσης των επιτακτικών λαϊκών αιτημάτων για ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Στάθηκαν με σθένος απέναντι στην ωμή καταστολή. Αποτίσανε τιμή στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κρατώντας σφιχτά το νήμα των αγώνων του σήμερα.

Ακριβώς επειδή φέτος υπάρχει το μεγάλο θέμα της Υγείας, δηλαδή ένας ΕΠΙΠΛΕΟΝ λόγος αγώνα και όχι λιγότεροι. Η απόδοση τιμής στους εξουθενωμένους υγειονομικούς, στους στοιβαγμένους νοσούντες, στους αποκλεισμένους από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, απαιτούν βροντερά «χειροκροτήματα και στεφάνια» που να αποτυπώνονται σε μπαλκόνια, δρόμους και πλατείες και όχι σε επικοινωνιακές κινήσεις.

Η κυβέρνηση, απέναντι σε αυτό το κύμα αγωνιστικής έκφρασης, εξαπέλυσε όλες τις δυνάμεις και τα μέσα καταστολής με ξυλοδαρμούς, πρόστιμα, συλλήψεις, προπηλακισμούς και απειλές. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύφθηκε το μεγάλο ψέμα (από τα τόσα της) της δήθεν προστασίας της υγείας του λαού. Η απαγόρευση και η καταστολή μόνο στόχο είχαν την προστασία της κυβέρνησης από την έκφραση μαζικής αγανάκτησης του λαού -που δεινοπαθεί, εξαθλιώνεται και πεθαίνει- με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Και στην Ηγουμενίτσα, η βίαιη καταστολή εκδηλώθηκε με στυγνό τρόπο ενάντια σε αγωνιστές που διαδήλωναν τηρώντας τα αναγκαία μέτρα σε απογευματινή διαδήλωση τις 4:00 στη πλατεία Δημαρχείου μετά από κάλεσμα του εργατικού κέντρου, στο οποίο ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αξιοσημείωτη υπήρξε η προσπάθεια των οργάνων της «δήθεν» τάξης για τρομοκράτηση της νεολαίας που συμμετείχε στη διαδήλωση. Κατάληξη αυτού του πρωτοφανούς για την πόλη μας οργίου καταστολής ήταν η προσαγωγή επτά αγωνιστών                (πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η επιβολή προστίμων, βάση ενός Διατάγματος που ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διατύπωσε την αμφιλεγόμενη αντισυνταγματικότητά του.

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία και βιαιότητα που προωθεί η κυβέρνηση τόσο με χουντικής έμπνευσης νομοθετήματα όσο και με τα χουντοκρατούμενα κρατικά όργανα καταστολής.

Η βία του κράτους και η καταστολή δε μας σταματά. Στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά παλεύοντας για ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΝΑΤΟ.

Ένας μακρύς δρόμος, που έχει ανάγκη όλους και όλες μας, εάν αποτελεί βούληση του καθενός και της καθεμιάς να αναπνεύσουμε οι ίδιοι και ολάκερη η κοινωνία από την ασφυκτική πολιτική τους, η οποία στραγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι Νοέμβρηδες, δεν αποτελούν τριήμερα και επετείους, αποτελούν συμπύκνωση των διαρκών αγώνων για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε το εργατικό κέντρο, το δημοτικό συμβούλιο, τα συνδικαλιστικά όργανα να καταγγείλουν την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη πόλη μας, καθώς και τους πολίτες της πόλης να αντισταθούν στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, 18/11,2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *