Αντάρτικο 2021

Share Button

του Ηλία Ελλάνικου

Ο Ναζισμός, στις μέρες μας, δεν εκφράζεται, πλέον, από υποκοσμιακές ομάδες που ενδημούν στους Λαούς αλλά, στα πλαίσια τής Παγκοσμιοποίησης, από ισχυρές Κυβερνήσεις Χωρών, που έχουν ηγετικό ρόλο στη Δύση και επιχειρούν, μέσω άλλης οδού, να καταργήσουν την Ελευθερία και τα  Έθνη. Αναδομώντας τον παλιό Εφιάλτη!

Οι υπόλοιπες ακολουθούν τον Αφέντη ως πρόβατα! Μεγάλες ευρωπαϊκές Χώρες, πλην της Ρωσίας, έχουν δηλώσει υποταγή στο Νέο Άξονα. Που, επιμελώς, φροντίζει ώστε οι ηγεσίες, ιδίως τής «Ένωσης»,  να είναι, σήμερα, οι πιο δουλοπρεπείς στην ιστορία τής Ευρώπης!

Το ναζιστικό «υπόλοιπο», που, τάχα, δρα για την προστασία κάθε Χώρας, …επιτρέπεται, κατά περίπτωση, στη Νέα Τάξη για να αποπροσανατολίζονται οι Λαοί. Να μην κοιτάνε προς τις πολιτικές και οικονομικές Κορυφές των δολοφονικών, πλέον, Συστημάτων, αλλά να μένουν κολλημένοι στα χαμηλά και να στοχεύουν τη φασιστική «βάση»!

Οι κοινωνίες διαλύονται, ο πολίτης απομονώνεται, τα Έθνη αποσυντίθενται, εκ των ένδον, από τον πολιτικό, δηλαδή, τυχοδιωκτισμό, απέναντί τους! Που, προδοτικά, με τις ισχυρές πλάτες και την κρυφή αρχηγία τής Διεθνούς Οικονομίας, κάνει την εμφάνισή του σε Χώρες τής Δύσης. Τοιουτοτρόπως, με άλλο μανδύα ντυμένος ο Διάβολος βαδίζει ακάθεκτος!

Οι Δυνάμεις αντίστασης των Λαών σέρνονται. Η Αριστερά πέθανε. Τα Φεστιβάλ ανανέωσής της …Επικήδειος  παρά γιορτή. Η Δεξιά εκπορνεύτηκε με τον Πλούτο! Δείχνει το προσωπείο της έναντι τής Πατρίδος! Ο Σοσιαλισμός γελοιοποιήθηκε! Ζητά, απεγνωσμένα, αλλαγή πάνω στην αλλαγή τού τελευταίου Έλληνα Ηγέτη τής νεότερης Ιστορίας. Εμείς άτολμοι και αδύναμοι να ξεφύγουμε. Να βγούμε από τα χαλασμένα «Σπίτια».

Αξίες κοινωνικές, ηθικές, πνευματικές – ό,τι κρατά τον άνθρωπο στην Ισορροπία και τον υψώνει πάνω από την κατάσταση τού ζώου- παρασύρονται στη μεγάλη πτώση! Από παντού βγαίνει η σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων! Ενώ οι  κομματικοί Χώροι, προσέχουν το …έχει τους! Το αιώνιο Πάρτι …Συντροφίας-Ψυχοθεραπείας, Θέσεων και Κονόμας! Ωσάν τα γκρίζα Όρνεα τής Ανατολίας που στην αρπαγή είναι παντός καιρού, υπεράνω εποχής.

Η μάστιγα τής κλοπής κατεβαίνει πια σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Η ακρίβεια, ωσάν …Ιός, και στις καθημερινές συναλλαγές. Οι Αγορές αφήνονται ελεύθερες να κοστολογήσουν την πραμάτεια τους. Και οι εισαγωγές ειδών διατροφής, καίτοι κατώτερης ποιότητας από εγχώρια προϊόντα, να παίρνουν την ανιούσα, υπερβαίνοντας τις αντοχές των Ελλήνων.

Οι Λύκοι τής Οικονομίας, οιασδήποτε βαθμίδας, επιτίθενται στις αγέλες των ανθρώπων, αφήνοντας πίσω τους πολλά θύματα. Η κρατική Προστασία χαμηλόμισθων κι αδύναμων τού πρωτογενή Τομέα στα λόγια. Ενώ Κουλοχέρηδες και Σαλιαρέληδες διαπλέκονται με το Δημόσιο, την ώρα που τα πάντα νεκρώνονται! Και το Άγχος σκοτώνει! Είναι τόση η σαπίλα που αγροίκοι άνθρωποι, με «όπλο» το Χρήμα, εποφθαλμιούν υψηλά πολιτικά αξιώματα!

Το Κράτος ανύπαρκτο! Κοιτά τη δουλειά του! Αδειάζει τις τσέπες τού Λαού, τρέφει εαυτόν και Συμφέροντα. Οι Βιομηχανίες, που άλλαξαν το Κλίμα, με τη νέα στρατηγική, διατηρούν την κερδοφορία, περιορίζουν κατανάλωση και …πληθυσμούς, σώζοντας και τον …Πλανήτη! Ο πολίτης στη συντήρηση μη σηκώσει κεφάλι! Ως ότου εξαντληθεί και πάρουν άλλα μέτρα εναντίον του! Η ζωή εν μνήματι στην Ελλάδα και η μεγάλη στέρηση κάνει την εμφάνισή της!

Ενός Κακού μύρια έπονται. Οι ανθρώπινες σχέσεις… περίπλοκες, τοξικές, αρρωστημένες! Ατομικά, κοινωνικά, εργασιακά προβλήματα ακολουθούν, ιδίως τους νέους, οπουδήποτε: στο σπίτι, την παρέα, στην όποια δράση. Αν θέλεις να σκεφτείς …θετικά, σκοντάφτεις σ’ αυτά! Αν δεν αντέχεις, η σωτηρία δια τής φυγής  ή αν είσαι τού Συστήματος!

Η όποια Θλίψη καταπιέζεται στα ενδότερα τής ύπαρξης για νά ’σαι στην …τρελή χαρά! Αυτό απαιτεί η Κοινωνία τής Επιφάνειας που καλλιεργείται από ΜΜΕ!  Οι Οθόνες των reality show, των ρυπογόνων, ανούσιων εκπομπών, των Bachelor… – θου, Κύριε, φυλακήν…-όχι ο θεσμός τής  Εκπαίδευσης -ουδείς εκ των Ολίγων επιθυμεί πνευματική ανάταση- έχουν αναλάβει το …έργο τής καθοδήγησης των Νέων σ’ έναν ρηχό, επιδερμικό κόσμο!

Οποιαδήποτε μορφή Ανάπτυξης: οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική – πλην τής Πολιτικής που, στους καιρούς μας, αντλεί δύναμη από Εξουσία και Χρήμα -προϋποθέτει καλή Ψυχολογία, που απογειώνει Σώμα και Πνεύμα. Όποιος θέλει να πλήξει τη δύναμη ενός Λαού πρώτα εκεί στοχεύει. Να τσακίσει την αξιοπρέπειά του, τη χαρά από την ομαλή λειτουργία τού Πολιτεύματος, την περηφάνια, την πίστη, την ασφάλειά του!

Οι «δάσκαλοι» τού Έθνους, που παρέδωσαν την Πατρίδα στους Εχθρούς και συνεχίζουν, σε διαβολική αρμονία μαζί τους, να φορτώνουν τους πολίτες, με κάθε είδους βάρη, έτσι ώστε η Ψυχολογία τού Λαού να σέρνεται, κατάφεραν, με τα σκοτεινά τους ένστικτα, να πλήξουν την αισιόδοξη πλευρά τού Έλληνα, την τιμή, την κοινωνικότητα, την αγάπη για την Πατρίδα για να βρισκόμαστε πλέον σε περίοδο επικίνδυνης μεταλλαγής τής Φυλής!

Παρά ταύτα, τα εθνοδιαλυτικά και διχαστικά, οι Επαγγελματίες, που μπαίνουν ως αιρετοί στο Δημόσιο να το …φτιάξουν, συνεχίζουν να δίνουν γη, ύδωρ και έτοιμο «φαγητό» στους Έχοντες που βρίσκονται απέξω. Άπαντες οι Φαρισαίοι, που κατηγορούσαν το Δημόσιο Τομέα και χρόνια τώρα το διοικούν ως Μονάρχες, περιμένουν οι Ασύδοτοι και Τυχάρπαστοι να διαλύσουν ό,τι διαθέτει κι από την Ευρώπη ο κρατικός Κορβανάς!

Το ΕΣΠΑ τής περίφημης «Ένωσης» καθίσταται κινητήρια δύναμη τού Ελληνικού διεφθαρμένου Συστήματος. Που οι δυτικο-Ευρωπαίοι το θέλουν κοντά τους! Όχι, φυσικά, τον ελληνικό Λαό! Για νά ’χουν την υποτέλεια τής, υπό διάλυσιν, Χώρας στο τσεπάκι! Με Χρέη για τους πολίτες, …γενναίες, όμως, παροχές στο κακουργηματικό, πλέον, Σύστημα!

‘Ετσι, αφού στέγνωσαν το Λαό, οι υψηλόβαθμοι Πολιτικής και Οικονομίας, ταΐζουν τα «παιδιά» τους με τα δημοσιονομικά τής δεσποτικής  Ένωσης! Προτεραιότητα, για όλους: η προστασία των παράνομων Ορδών που εισβάλλουν στην Πατρίδα, εκτοπίζοντας – φυλετικά, οικονομικά, εργασιακά! – γηγενείς πληθυσμούς. Και το …άνθος τής ελληνικής νεολαίας! «Πολιτισμένο», εκ των Ηγεμόνων τής βαθιάς Δύσης, σχέδιο γενοκτονίας εν εξελίξει!

Οι μεγάλες συμφορές τώρα ξεκινούν! Η ανεργία, η ασύδοτη εκμετάλλευση τής Νέας Γενιάς, η εθνική ανασφάλεια, οδηγούν και σε αποφυγή σχέσεων γάμου και, κατά συνέπεια, σε ισχυρό κύμα υπογεννητικότητας! Και …εξορίας! Καθόσον το επίπεδο ζωής στη Χώρα κατεβαίνει διαρκώς και διαμορφώνονται, καθαρά, τριτοκοσμικές συνθήκες! Ενώ τα επιδόματα των ευτυχισμένων νεοφερμένων γίνονται αφορμή για πληθώρα γεννήσεων!

Το Εταιρικό, όμως, Σύμφωνο Ανάπτυξης συνεχίζει να στηρίζει το εγχώριο Σύστημα, που, επ’ αμοιβή και προστασία, καλύπτει τους σχεδιασμούς τής Δύσης και των αμείλικτων εχθρών μας: των εθνο-μηδενιστών! Παράλληλα, την υποκρισία τής γερμανο-κρατούμενης  Δ. Ευρώπης, που εμμονικά, υπονομεύει την Ελλάδα για να την καθιστά υποχείριά της.

Το υπέρογκο Χρέος από τον τυφλό δανεισμό δεκαετιών – κύρια Πληγή τής Χώρας – παραμένει. Προέλευσης κυβερνητικών και εξωθεσμικών «Κέντρων» τής Ένωσης. Που κι αυτήν υποσκάπτει ο αυτοκρατορικός Παράγοντας, στοχεύοντας τα ΝΑ άκρα. Για νά ’ρθει η Ομηρία της! Ο Έλεγχος, πρώτα, μιας πολιτισμικής Βάσης, μέσω τής ντόπιας Ολιγαρχίας!

Επετράπη στην πολιτική και οικονομική Αλητεία τής Ελλάδας να ευημερεί, εν μέσω κρίσης, για να πουλήσει το έχει μας, την Ελευθερία, κάθε προοπτική κοινωνικής Ανάκαμψης. Προσέτι, να ανοίξει τα σύνορα στην άναρχη  μετανάστευση – ανοιχτή πληγή! – φτωχών πληθυσμών, που προκαλούν αφόρητες πιέσεις και βασανιστικούς κραδασμούς στο ελληνικό Σώμα! Με σαφέστατη προοπτική ραγδαίας επέκτασης επί τής Α. Ευρώπης!

Το ανίκανο, εξαιτίας, κυρίως, τής διαφθοράς, ελληνικό Κράτος, γαλαντόμο απέναντι στις Ροές και τρομακρατικό έναντι των Ελλήνων, κατ’ επιταγήν τού Δ. Άξονα, χτίζει ήδη καταστάσεις φοβίας για τους αυτόχθονες και θράσους απύθμενου για τους αναρίθμητους νεοφερμένους από κάθε σημείο τής Υφηλίου. Ο φυλετικός διχασμός θεμελιώνεται!

Ενώ η παράνοια και η σύγχυση εξαπλώνονται στη Χώρα σαν Επιδημία. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι ο Πλούτος, η Αρία Φυλή και άλλοι τρανταχτοί εχθροί θα μας σώσουν από την πολιτική Αναρχία. Μη θέλοντας να αντιληφθούμε ότι οι υπαίτιοι για την ανάδειξη των θλιβερών Εξουσιών στην Ελλάδα – και σ’ άλλες χώρες, φυσικά! – μόνον όταν αφανίσουν το Έθνος, αντικαθιστώντας το με μωσαϊκό εθνοτήτων, θα βάλουν σε …τάξη τα πράγματα!

Αλλά ο σκοτεινός Εγκέφαλος τής «Ένωσης» και του Αυτοκράτορα  τα σκέφτεται όλα: για να μη φτάσουν, στα χρόνια μας, η ανέχεια και η Οργή σε επικίνδυνα για τη «Συμμαχία» επίπεδα, δίνουν, επιπλέον, ένα κομμάτι ψωμί στους Έλληνες διαφόρων κοινωνικών Ομάδων, πληγεισών από τη φερτή Κρίση των Σκανδάλων,  των ανυπέρβλητων Δανείων, τής Σπατάλης ώστε να πούμε ευχαριστώ για την παθητική «Ανάπτυξη» που η «Ένωση» παρέχει!

Για να δημιουργούνται, μάλιστα, στο Λαό, παρανοήσεις περί της νοσηρής κατάστασης που βιώνουμε, με άλλα λόγια για να απενεργοποιήσουν κάθε αντίδραση, βομβαρδίζουν τον Τύπο, με συνεχείς αναφορές σε οικονομικά Προγράμματα, που είναι …ευρωπαϊκά και ανακυκλώνονται στον κόσμο τού Συστήματος, δίχως να κατεβαίνουν στην κοινωνική Βάση!

Ενώ οι κομματικές Κάστες αποκομμένες από την Πατρίδα και μη έχοντας πια κοινωνικό Σκοπό – ο πυρήνας τής «Αριστεράς» από πείσμα, μίσος και ψυχασθένεια κινείται πλέον!- …μάχονται για τη μακροημέρευσή τους στου Κασσίδη το κεφάλι και για την προστασία των παράνομων, κατά παράβαση τού Συντάγματος, μεταναστών, που μετέτρεψαν τα αστικά Κέντρα σε λαβύρινθο ετερόκλητων μειοψηφιών και κοινωνικών ανωμαλιών!

Τα ολιγαρχικά Αποβράσματα που ορίζουν τη μοίρα μας κι εξαναγκάζουν τους  Έλληνες να αποδημήσουν στα πιο δυσπρόσιτα τού Πλανήτη για ένα κομμάτι ψωμί, …παραμένουν στη Χώρα! Σαν σκοτεινή Μαγιά διαιώνισης τού προδοτικού, ανθελληνικού, κοτζαμπασίδικου είδους. Μαζί μ’ έναν μεγάλο αριθμό φίλιων γι’ αυτούς και υπό στράτευση Αλλογενών. Και …τυραννισμένων γηγενών πληθυσμών. Βγαλμένων από τα σκοτάδια αιώνων!

Οι Εκπρόσωποι των Κομμάτων – ευτυχείς, ανάγκη να γειωθούν! – αποφεύγοντας επιμελώς ή αδυνατώντας, λόγω ανέσεων, εγωιστικής αυτάρκειας και υπεροψίας, να δουν την Κόλαση, όπου βυθίζεται ο Λαός, συνεχίζουν τις Κοκορομαχίες, τονίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα τού Συστήματος, ενώ στην ελληνική Κοινωνία βασιλεύει η ανασφάλεια, η αστάθεια, ο φόβος για τη διασφάλιση ακόμη και βιοτικών αναγκών!

Διαμορφώνονται δύο παράλληλοι Κόσμοι, δίχως σημεία σύγκλισης. Από τη μια το ισχυρό, ελέω Δύσης, πολιτικο-οικονομικό Σύστημα και οι συν αυτώ τεταγμένοι, κράχτες και χειροκροτητές, που ρίχνουν στάχτες στα μάτια των πολιτών και από την άλλη ο λαϊκός Συρφετός, ο όχλος, δηλαδή – αυτό απαιτεί η Αυτοκρατορία – που υφίσταται όλες τις πιέσεις και τα βασανιστήρια τής Νέας Τάξης, τα οποία και τον οδηγούν σε ποικίλη κατάρρευση.

Προοιωνίζονται δυσάρεστες εξελίξεις. Η διαρκής κρίση των Θεσμών απειλεί την εθνική ομαλότητα. Ήδη, σε πόλεμο οι δύο, υπό συνεχή διαμόρφωση, …Τάξεις, ανά τον κόσμο: οι Ισχυροί που παίρνουν αυτό που θέλουν, οι Λαοί  που πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η Δημοκρατία… είδος υπό εξαφάνιση! Το παράλογο σε όλο του το εύρος: ενώ ο  κόσμος τού Πολίτη συντηρεί με την εργασία του το Σύστημα, εκείνο δρα για την εξαθλίωσή του!

Και, σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό, τα τρωκτικά Ιδιωτικού-Δημόσιου Τομέα συνεχίζουν! Δεν χορταίνουν με τίποτε! Εν γνώσει ότι κάθε επιπλέον Ευρώ αφαιρείται από στερημένες οικογένειες! Τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών, εν είδει Προγραμμάτων Ανάπτυξης, διασπαθίζονται από «Ολίγους», που, διευρύνοντας τα κοινωνικά χάσματα, υπηρετούν το Κατεστημένο! Που δεν ξέρει πια τι θα πει Πατρίδα, Δικαιοσύνη, Πολιτισμός!

Ούτε και τις χιλιάδες αυτοκτονίες, που έρχονται ως αποτέλεσμα τής πολιτικής ανηθικότητας και απληστίας των Δυνατών, αναλογίζονται οι δολοφόνοι τής Χώρας! Που βιάζονται να την εξαφανίσουν! Τι φοβούνται και την οργή τών, χρόνια, καταπιεσμένων Ειλώτων. Απώτερος στόχος: η βύθιση τού ελληνικού Σκάφους! Ακόμη και κοντά στο Θάνατο οι άπληστοι το χούι τής νομίμου κλοπής δημοσίων χρημάτων δεν το εγκαταλείπουν!

Βουλιάζουμε μα δεν αντιστεκόμαστε! Είμαστε κολλημένοι στα παρωχημένα Κόμματα. Που θυμίζουν …αποχρώντα Σκατά! Από την πολυετή στη Χώρα σατραπεία, αγυρτεία και αναρχία. Η πολιτική Αρχή, αποχρωματισμένη και …ενοποιημένη! Η διαπίστωση κοινή στους πολίτες: «Όλοι τους είναι ίδιοι»! Και παραμένουμε στην τρύπα μας! Πιστεύοντας ότι δεν θα φτάσει  σε μας η διαχεόμενη παντού δυσοσμία και δυστυχία.

Ότι ο νεο-Ναζισμός, δια της Παγκοσμιοποίησης, φέρνει βαθύ διχασμό, καταργεί ατομικά -εθνικά δικαιώματα, ότι συρρικνώνει τη χαρά και το χρόνο των ανθρώπων, εδραιώνοντας μια γενικευμένη Βαρβαρότητα, το …αγνοούμε οι «Επαναστάτες», οι υπερ-ανθρωπιστές, οι ψευτο-Πολιτισμένοι τής ελληνικής γης! Ότι αυτό αποκτά πλανητικές διαστάσεις και βάζει φωτιά στο σπίτι τού γείτονα, σε Λαούς και Έθνη, δεν θέλουμε να δούμε!

Πως, όταν καίγεται η εθνική Πίτα, αν δεν νοιαστούμε, θά ’ρθει η ώρα να καούμε κι εμείς. Το ίδιο συμβαίνει με την κοσμική. Για το μοίρασμά της είχαμε δύο παγκόσμιους πολέμους. Μυαλό δεν βάλαμε! Αν αφήσουμε τα διαβολο-Σπέρματα να ορίζουν τις ζωές μας, …θα μας τις πάρουν! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ενδιαφερόμαστε μόνο για τη μικρή μας οικογένεια – το κύριο μέλημα, ασφαλώς – και να στρέφουμε την πλάτη μας στη μεγάλη.

Ακόμη ταμπουρωμένοι στον εαυτούλη μας. Οι μορφωμένοι, ιδίως, και οι κομματικοί ιδεολόγοι τής πεντάρας. Που τρέμουν, σαν μικρά παιδιά, μην τους πάρουν το κομματικό …Παιχνίδι από τα χέρια! Όσοι πουλήσαμε την ψυχή μας στο Διάβολο αντί πινακίου φακής, άλλοι έναντι …μυρίων, στο μεγαλύτερο φαγοπότι τής Ιστορίας ! Ωσότου χτυπήσουν για όλους οι καμπάνες στη μείζονα Αυτοκρατορία που χτίζεται, απ’ άκρη σ’ άκρη τής Γης.

Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, για κάθε είδους φάρμακα, κυρίως ψυχοτρόπα, στη Χώρα τού ήλιου και της θάλασσας! Αυτόν το ζόφο ας δώσουμε στα παιδιά μας, οι καιροσκόποι και …πεφωτισμένοι κομματικών-οικονομικών Συντεχνιών! Που, τυχοδιωκτικά και ατιμώρητα, βάζουν θεμέλιο λίθο στο οικοδόμημα τού Δυτικού Συγκεντρωτισμού.

Μην πούμε, όμως, ότι φταίει ο Θεός, όταν οι πάντες σιωπηλά αποδεχόμαστε τη ραγδαία επέκταση τού Κακού στη ζωή μας! Και δεν κάνουμε τίποτε να το σταματήσουμε! Αφού και το Χριστό πρόδωσαν οι Επίσκοποι, ωσάν τον Ιούδα! Και δεν πράττουμε ουδέν να τους φανερώσουμε! Όσους μοστράρουν τη φάτσα τους δίπλα στη σβάστικα τού Συστήματος!

Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, την απίστευτη αδράνειά μας, για ό,τι ήθελε προκύψει στο διαβολικό μέλλον που έρχεται. Με τα κάθε είδους σκοτεινά «αγαθά» να καλλιεργούνται! Από φτώχεια, κοινωνικές και πολιτισμικές συγκρούσεις, ως και πόλεμοι, μεταξύ Χωρών, αιματηροί! Το big Game ξεφεύγει από τα χέρια των Κυβερνήσεων!

Ενώ για τους Λαούς, δίχως ηγεσίες, μένει το… «Αντάρτικο» στο Διαδίκτυο! Και ο Τύπος που αντιστέκεται κι ας τον… δολοφονούν! Αφού η ελευθερία τού Λόγου πάει περίπατο και τα εκδοτικά Συμφέροντα κοιτάνε το βαθύ «Πιάτο», που τους προσφέρει ο Αδόλφος τής  «Ένωσης»! Της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής «Φούσκας», σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Φαγητό, φυσικά, παρμένο από πεπτωκότας – οργανικά και ψυχοπνευματικά! – Λαούς, καθώς οι εντολοδόχοι Κυβερνήτες, υπακούοντας στις επιταγές των διεθνών ανταγωνισμών για Κυριαρχία, δεν διαχειρίζονται πλέον τα Δημόσια Έσοδα, επ’ ωφελεία των Κοινωνιών, αλλά επί χρήμασι και δεσποτεία των Ολίγων άπληστων Καθαρμάτων τής Γης ετούτης!

 

Σημ. Ηλίας Ελλάνικος: λογοτεχνικό ψευδώνυμο τού Ηλία Τσάπε. Καθιερώθηκε στην έκτη ποιητική του συλλογή «Παλιά και Σύγχρονα», Αθήνα 2017. Εφεξής, στα κείμενά του θα χρησιμοποιείται το ψευδώνυμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *